Посвята в козачки в Загальноосвітній школі №1 м. Гайворон

31 березня клірик храму на честь Зачаття Іоанна Предтечі, що у м. Гайворон, ієрей Віктор Миколайчук, на запрошення отамана Гайворонського районного товариства Буго-Гардівської паланки Українського козацтва Олександра Івановича Барабанчука та директора Загальноосвітньої школі №1 м. Гайворон Пошенко Юлії Володимирівни, прийняв участь у святкуванні приуроченому посвяті молодого покоління в козачата

На святковому заході, після представлення молодих кандидатів у козачата та короткої розповіді про доблесть і дух козаків, до присутніх зі словом звернувся отаман Гайворонського районного товариства Буго-Гардівської паланки Українського козацтва Олександр Іванович Барабанчук, який акцентував увагу юнацтва на обов’язковому виконанні даної при посвяті присяги. Він коротко розповів про історію козацтва, їх фізичну загартованість та незламний дух.

news big 16413

Після виступу отамана до слова був запрошений ієрей Віктор, який звернув увагу присутніх на духовну складову козацтва. Було відзначено, що на Запорізьку Січ приймали лише православних. Кожен козак складав присягу у якій обіцяв неухильно визнавати догмати Православної Церкви, знати на пам’ять Символ віри та інші молитви, шанувати батьків, та, якщо необхідно, покласти своє життя за своїх побратимів. Козаки ніколи не приступали до вирішення важливих питань без молитви. Їх покровительницею, як колись, так і зараз, є Пресвята Богородиця, а день Покрови Пресвятої Богородиці в Україні вважають днем козацтва. Батюшка також привітав козачат та всіх присутніх з днем посвяти та побажав їм мудрості у майбутньому, натхнення, наполегливості, і також призвав Боже благословення на винуватців свята, всіх учнів, вчителів та присутніх.

Молодіжний відділ єпархії