Новий проект молодіжного волонтерського руху «Покров» ─ «Діти з криштально-чистою душею»

Сучасне життя людей різне. Кожен знає плюси та мінуси нинішнього суспільства. Проте в сьогоднішньому соціумі є категорія людей про яких потрібно говорити, але не тільки говорити, а й підтримувати морально, духовно, матеріально – це неповносправні діти

На жаль, в Україні таких діток на 2012 рік 216 тисяч. Цифра, вражаюча, але непотрібно боятися цифр, навпаки робити все, щоб 216 тисяч дітей отримували теплоту і любов.

В листопаді 2014 року в м. Кіровоград утворилася православна волонтерська молодіжка «Покров». Головною метою якої є - нести тепло, Божу любов до неповносправних людей. Волонтери займаються в різних організаціях міста. Однією з них є діяльність в дитячому садку, який діє при Спеціалізованій загальноосвітній школі №1 м. Кіровограда.

Для молодих людей – це не просто діти, а маленькі ангелочки з криштально чистотою душею. На перших хвилинах уроку волонтерам було тяжко зрозуміти, як працювати з такими дітьми, проте ми знайшли підхід – щира любов і ласка. Щоб ми з ними не робили: малювали котиків, оздоблювали подарункові відкритки, чи просто розглядали малюнки відчувається тепло дитячої чистої душі.

Запрошуємо долучитися усіх небайдужих, щоб разом допомогти діткам!

Координатор проекту – Троценко Аліна (099)9861848

Бесіда в Територіальному центрі соціального обслуговування Ленінського району м. Кіровограда

В територіальному центрі соціального обслуговування Ленінського району м. Кіровограда продовжується цикл духовних бесід «Життя в Православ’ї».

24 березня заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру ієрей Іоанн Шемедюк спілкувався з людьми похилого віку на тему: «Пошук істинного щастя». Дуже часто людина шукаючи щастя думає лише про себе, про особистий комфорт і достаток. Але насправді, справжнє щастя, це не тоді коли лише тобі добре, але й ближнім. Тому рецепт істинного щастя наступний: «Якщо хочеш бути щасливим, постарайся зробити щасливими інших людей». В ході бесіди переглянули фільм «Форпост», де всі разом побачили по-справжньому щасливих людей, котрі своє життя всеціло присвятили на служіння Богу та знедоленим дітям.

На завершення зустрічі кожен зміг задати запитання та отримати відповідь.

Волонтерське служіння онкохворим дітям

24 березня, вже за традицією щовівторка, небайдужа молодь, з ініціативи керівника Соціального відділу священика Андрія Бобрика, відвідала онкохворих діток гематологічного відділення Кіровоградської обласної дитячої лікарні.
Сьогодні до маленьких пацієнтів завітали двоє волонтерів: Уляна і Костянтин. Вони, скликавши дітей у ігрову кімнату, вчили їх малювати про прихід весни, ліпити із солоного тіста метеликів та вирізати із паперу аплікації квітів. Малечі дуже подобалось займатися із волонтерами, це було видно по їхніх веселих емоціях. Дуже радісно стає на серці, коли бачиш як твої справи дарують щастя іншим.

Літургіка у недільній школі для дорослих Благовіщенського храму

Священики храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці Кіровоградської єпархії, протоієрей Олександр Хомич та ієрей Іоанн Верескун, вперше продемонстрували для відвідувачів дорослої недільної школи церковні предмети, пояснили їхнє значення та доцільність у використанні за Богослужінням. За бажанням парафіян, такі особливі зустрічі з обговоренням про використання та атрибутику церковних речей, будуть проводитись священиками в храмі щомісяця.

«Зроби парк чистим»

Православно-юнацький клуб «Лови момент» долучилися до акції «Зроби парк чистим», організованої Свято-Успенським духовно-просвітницьким центром. Акція тривала декілька днів та була організована з метою формування у молодого покоління правильного відношення до навколишнього довкілля. Адже, в обов’язок християн входить також і піклування про навколишнє середовище, яке своєю гармонією свідчить нам про Мудрість Творця. Після клопіткої і насиченої роботи молодь влаштувала у трапезній кімнаті чаювання, де всі разом відпочили та обговорили подальші спільні проекти.

Соціальна робота духовенства м. Новомиргорода

24 березня 2015 р. духовенство Свято-Миколаївського собору м. Новомиргорода взяло участь у районному семінарі молодих спеціалістів, що проходив на базі Новомиргородської загальноосвітньої школи № 1. Складовою частиною заходу було відвідування храму. Під час зустрічі з молодими педагогами ієрей Ярослав Кушнірчук відмітив величезну відповідальність у вихованні духовного внутрішнього світу дитини, яка лягає на плечі вчителя. Разом із цим було проведено паралелі у двох дуже схожих покликаннях – учителя та священика. Церква, школа і сім’я має стати об’єднавчим трикутником у центрі якого і має виховуватися підростаюче покоління. Учителі змогли познайомитися з історією храму. У своєму слові до освітян протоієрей Миколай Чутора розповів про головні святині, що містяться у соборі, а також побажав натхнення, терпіння та Божої підтримки у їхніх трудах на педагогічній ниві. В благословення кожен учасник семінару отримав іконку.

Того ж дня священики Свято-Миколаївського собору відвідали нужденних і самотніх людей. Спочатку було відвідано місцевий будинок престарілих де кожному похилому насельнику було вручено пакунки.

Після цього протоієрей Миколай Чутора та ієрей Ярослав Кушнірчук відвідали самотніх людей своєї парафії, яким також було вручено іконки та пакунки з солодощами.

Учасники православного молодіжного волонтерського руху «Покров» відвідали дітей сиріт з дитячого будинку «Барвінок»

23 березня учасники православного молодіжного волонтерського руху «Покров» відвідали дітей сиріт з дитячого будинку «Барвінок».

В черговий раз молодь завітала аби зігріти своїм теплом тих, які залишені батьківського тепла. Після традиційного спілкування та обговорення хвилюючих питань волонтери на прохання дітей грали у волейбол та інші цікаві ігри. Після розважальної програми на дітей чекав майстер-клас з солоного тіста.

На завершення діти подякували волонтерам за гарно проведений час, промовивши, що з нетерпінням будуть чекати нової зустрічі.

  • news_big_16264
  • news_big_16265
  • news_big_16272
  • news_big_16274
  • news_big_16276
  • news_big_16284
  • news_big_16290
  • news_big_16292
  • news_big_16294
  • news_big_16300
  • news_big_16302
  • news_big_16309

Молодіжний відділ єпархії