Молодіжні новини Кіровоградської єпархії

24 березня, в рамках благодійного проекту «Подаруй частинку свого серця», керівник Соціального відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Андрій Бобрик разом із вчителем і учнями школи польської мови відвідали літніх людей притулку «Милосердний самарянин».

Учні підготували для самотніх бабусь і дідусів невеличкий концерт польською мовою, а сатиричні вірші декламували українською. На завершення цього заходу священик Андрій подякував молодому поколінню за їх ініціативу і бажання принести душевного світла і радості тим, хто цього найбільше потребує. Насельникам притулку «Милосердний самарянин» батюшка побажав терпіння, щоб незважаючи на, ті, обставини в яких, вони, опинилися Господь допоміг їм зберегти свій внутрішній мир і любов до Бога і ближніх.

GwAC4qPB4fw

o9kT6INEOZM

SpBaWt5uCWc

hV1CzJgfkrg

Милосердя дає надію на одужання

22 березня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбувся благодійний проект Соціального відділу Кіровоградської єпархії, при активній участі волонтерів і молодіжки, під назвою: «Милосердя дає надію на одужання», для матеріальної підтримки лікування онкохворого Ростислава, який знаходиться в дитячій лікарні, в гематологічному відділенні, з діагнозом лімфома (ураження лімфатичних вузлів та внутрішніх органів, в яких відбувається безконтрольне накопичення «пухлинних» лімфоцитів).

Суть благодійного проекту полягала у тому, що у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, під час Божественної літургій, для вірян були представлені ручні роботи онкохворих дітей і волонтерів, які щотижня, у вівторок, ходять у гематологічне відділення Кіровоградської обласної дитячої лікарні і разом з маленькими пацієнтами ліплять з солоного тіста, малюють, виготовляють різні вироби з паперу, квілінгу, намиста і просто спілкуються намагаючись принести їм радість і тепло.

Ручні роботи продавалися за вільною ціною, зібрані кошти будуть направленні на придбання ліків для маленького Ростислава.

news big 16246

news big 16247

news big 16249

news big 16248

news big 16250

Місіонерська акція – «Стоп курінню»

22 березня, в рамках дитячого місіонерського проекту «Стоп курінню», з ініціативи керівника Соціального відділу Кіровоградської єпархії та куратора недільної школи ім. свв. рівноап. Кирила і Мефодія при Спасо-Преображенському кафедральному соборі протоієрея Андрія Бобрика, діти старшої групи недільної школи організували акцію боротьби проти куріння. Після завершення пізньої Літургії вони разом із отцем Андрієм вийшли у центр міста, щоб заявити свій протест проти табакопаління і нагадати кіровоградцям про шкідливість цієї звички. Хлопці та дівчата підходили до перехожих, котрі палили, і пропонували їм обміняти цигарку на цукерку. Обмін влаштували, аби довести, що користі і насолоди від вживання однієї цукерки набагато більше, ніж від викуреної цигарки. Перехожі реагували по-різному: більшість приймали активну участь в акції, викидаючи по одній або декілька цигарок до скриньки, деякі – грубо відмовлялись від участі.

Всі зібрані цигарки знищено. Сподіваємось, що під час акції нам вдалось переконати жителів нашого міста у тому, що ми проти куріння! Ми за здорове майбутнє покоління!

news big 16251

news big 16252

news big 16253

news big 16255

news big 16254

Экскурсия студентов Кировоградского филиала Киевского национального университета культуры и искусств имени Поплавского в Благовещенский храм

22 марта студенты Кировоградского филиала Киевского национального университета культуры и искусств имени Поплавского (КНУКИ (КФ)) посетили Благовещенский храм г. Кировограда. Священник Александр Хомич провел гостям экскурсию по храмах Рождества Христова и Благовещения Пресвятой Богородицы. Батюшка рассказал студентам об истории возникновения первых храмов в мире и, в частности, на Руси. Также отец Александр поведал о символическом значении архитектуры, икон и утвари православного храма. Диакон Николай Чумаченко рассказал гостям о главных святынях храма. Студенты имели возможность приклониться к церковным святыням, поставить свечи и получить ответы на интересующие их вопросы. Закончилась встреча чаепитием, во время которого продолжалась беседа студентов с батюшкой.

news big 16242