Лекція для працівників органів внутрішніх справ м. Кіровоград

4 листопада очільник Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко прочитав лекцію для працівників органів внутрішніх справ м. Кіровоград про свято Введення в храм Пресвятої Богородиці

Священик розказав історію свята і розкрив його богословський зміст.

Продовжуючи спілкування отець Діонісій розповів про два аспекти в особистості Богородиці, якими Вона постає у Біблійній історії. Перший - це Діва Марія як любляча Мати, яка виховує Ісуса Христа в найкращих традиціях педагогіки древнього єврейського народу. Другий - смиренна жінка, яка цілковито покладається на волю Божу: "Ось я, раба Господня: нехай зі мною станеться по слову Твоєму!" (Лк 1, 26-38). Далі батюшка наголосив на позитивному прикладі Божої Матері, адже Вона своїм життям справедливо показала втілення християнських ідеалів.

Вкінці зустрічі протоієрей Діонісій Буренко підкреслив: "Богородиця як дбайлива Мати покриває кожного з нас Своїм чесним омофором, тому ми повинні відповідати цій великій милості. Люди повинні прагнути до досконалості і кермом всього свого життя зробити заповіді закону Божого". Після лекції кожен міг задати хвилююче його запитання.

  • -Ew9FBoETos
  • hhtwVWfROzI
  • ngRNE7uqz0Y

Молодіжний відділ єпархії