Молодіжний волонтерський рух "Покров"

З благословення Високопреосвященнішого архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа у м. Кіровограді, на базі Свято-Успенського духовно-просвітницького центру, діє православний молодіжний волонтерський рух «Покров»

«Покров» − саме таку символічну назву ми обрали для нашого волонтерського руху, оскільки наша молодь з Божою допомогою намагається покрити своєю любов’ю нужденних.

На даний час формуються волонтерські групи, котрі співпрацюватимуть з чималою кількістю закладів, установ, організацій. Зокрема, це − «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей», дитячий будинок «Барвінок», Обласна дитяча лікарня, «Кіровоградське обласне о’бєднання батьків дітей з особливими потребами», обласна громадська організація «Серце матері» та ін.

Оскільки, діяльність нашої молодіжки різноманітна, кожен учасник може проявити тут свої унікальні таланти і вміння, спробувати себе у різних ролях − помічника, вчителя, уважного і доброго друга. Крім того, учасники нашої організації можуть долучитися до загальної справи, обираючи діяльність за своїм фахом.

Додаткові напрямки нашої роботи:

• молодіжні зібрання, бесіди зі священиком,
• богослужіння,
• екскурсії, паломництва,
• проведення свят, акцій та різноманітних заходів,
• знайомства та зустрічі з іншими молодіжами,
• допомога волонтера за його професією, спеціальністю.

Оскільки волонтерство передбачає взаємодію з нужденними, така діяльність є шансом вдосконалитись і водночас випробуванням характеру. Аби працювати з дітьми і людьми похилого віку, потрібні доброта, милосердя, терпіння, витримка і сила характеру. Та, звісно ж, любов до людей. І саме волонтерство допомагає кожному з нас виховати у собі такі якості. Насправді, це так чудово – допомагати тим, хто того потребує. Допогаючи іншим, ти стаєш по-справжньому щасливим та зігріваєш своєю любов’ю серце ближнього. Тому якщо бажаєте стати по-справжньому щасливими і допомагати нужденним − долучайтеся до нашої організації!

Контакти: (093)2608403, (099)4910512, (068)2937968 − священик Іван Шемедюк

Молодіжний вдділ єпархії