Акція на Покрову

14 жовтня - Свято Покрови Пресвятої Богородиці здавна шанується нашим народом. Чудо, прославлене Церквою, відбулося в храмі під час молитви, коли місто Константинополь був оточений численним ворогом

Всі, хто знаходилися в церкві, а серед них і імператор Лев, і імператриця, і безліч придворних, гаряче молилися про позбавлення від ворога. Свою молитву до Господа і Божої Матері приносив і св.Андрій, що прийняв на себе подвиг юродства Христа ради. Багато хто в місті сміялися над ним, били і штовхали його. Благодушно терплячи знущання і голод, він ходив по вулицях у самій сорочці, проводив ночі на холоді, а милостиню, яку подавали йому, роздавав іншим нужденним. Господь нагородив св.Андрія даром прозорливості. Молячись під час всенощної разом з усіма парафіянами, він побачив раптом Пресвяту Діву в оточенні ангелів і святих. Святий пророк Іоанн Предтеча і апостол Іоанн Богослов супроводжували Царицю Небесну. Ставши навколішки, Богоматір довго молилася, а потім, підійшовши до престолу храму, зняла зі своєї голови покривало (покров) і простягнула його над тими, що молилися в храмі людьми, знаменуючи тим самим Свій захист від видимих і невидимих ворогів всьому християнському світу. Заступництвом Пречистої Діви ворог був відігнаний від стін Константинополя, а пам'ять про чудове явище Богородиці залишилася в народі і до сьогодні.

Цей гарний осінній день – прекрасний час для проведення молодіжної акції. Близько десятка наших активістів вийшло з посмішками та подарунками до жителів нашого міста, роздаючи листівки з описом свята та цукерки дітям, вітаючи всіх зі святом.

  • IMG_3023__
  • IMG_3028__
  • IMG_3030__
  • IMG_3039__

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді
Хмельницької єпархії УПЦ