Виставка ікон Пресвятої Богородиці

На честь Свята Покрови Близько 150 ікон Пресвятої Богородиці було представлено на виставці «Покрова і Заступниця роду християнського» у Православному молодіжному центрі

Відкриття виставки розпочалось із архіпастирської молитви, благословення Високопреосвященнішого Митрополита Хмельницького та Старокостянтинівського Антонія. 

Дітки у вишитих сорочках подарували нашому Митрополиту букет із лілій. Заходячи на виставку, можна зразу було відчути аромат цих квітів, які красувались біля ікон Богородиці, недарма - адже лілії з давніх часів вважалися втіленням витонченої краси і чистоти, ці білосніжні квіти вважалися символом непорочності і духовності. Дівчата сплели запашні віночки з барвінку, калини, чорнобривців та дбайливо прикрасили ними ікони.

Взагалі Україну називають барвінковим краєм. Через нев'янучу зелень і виняткову живучість у середні віки барвінкові приписували чудодійну силу і вважали його символом вічності й постійності. Калина — це символ рідної землі, отчого краю. Коли вона цвіте, то соловей прославляє її красу. Крім барвінку і калини в Україні в особливій пошані і чорнобривці. Немає України без білої хати і чорноб¬ривців, які милують око до сивих морозів. Для українців чорнобривці символізують дитинст¬во, рідну матір і батька, рідну оселю.

Владика зазначив, що ми знаходимось під особливим Покровом Пресвятої Богородиці, адже наше місто з усіх сторін захищає Божа Матір. У місті Хмельницькому близько 15-ти храмів разом з часовеньками і половина з них - на честь Пр. Богородиці.

Всі учасники виставки отримали з рук Владики іконки. Митрополит на завершення побажав всім організаторам і учасникам виставки многая лета.

  • IMG_0872
  • IMG_0883
  • IMG_0919
  • IMG_0953
  • IMG_0960

Секретар відділу у справах молоді Хмельницької єпархії УПЦ,
Ксенія Марценюк