Благодійний проект «Молитва лунає для всіх» від Троїцької Молодіжки

7 квітня, у двонадесяте свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці, розпочато реалізацію благодійного проекту «Молитва лунає для всіх» від учасників Троїцької Молодіжки

Молоді люди, порадившись з наставником Молодіжки отцем Валентином, вирішили влаштовувати пригощання прихожан не лише у визначені дні, коли це відбувається регулярно, а частіше. Після Божественної літургії гарячий чай, кава, солодощі пропонуються людям, що виходять з храму. Смачні пиріжки, булочки, печиво молодь випікає вдома. Кошти, які по-можливості жертвують, учасники Молодіжки вирішили відкладати на придбання апаратури для озвучення богослужінь у храмі. Озвучення богослужінь задоволення на з дешевих. Вартість встановлення всього необхідного довгий час відлякувала активістів від реалізації задуманого. Але, цього разу, було вирішено не зволікати з втіленням в життя благого наміру. Адже, молитва, що постійно лунає в нашому храмі, має бути доступною і чутною всім прихожанам.

«Ой, дівчата, які ви молодці! Дякуємо! Такі смачні пиріжки, чай, кава. А про озвучення ми вже давно говорили, бо луна йде і в кінці храму погано чути молитву і проповідь. Божої допомоги вам у починаннях на благо рідного храму», - висловлювали слова вдячності і ділилися своїми думками віряни, які пригощалися чаєм.

Також під час чаювання, на свіжому повітрі, після спільної молитви прихожани мають можливість ближче познайомитися, поспілкуватися, що є гарним проявом дружньої, єдиної общини. Під час такого спілкування дівчата записали адресу прихожанки, яка одна доглядає трьох інвалідів, і вже в ці пасхальні дні провідали та передали продукти від церкви.

Молодіжка при Свято-Троїцькому кафедральному соборі заснована головою відділу релігійної освіти і катехізації, сім’ї та молоді протоієреєм Валентином Морозом 5 червня 2012 року.

Традиційно зустрічі відбуваються щовівторка о 19.00. Згідно графіку чай і тему готують по-черзі всі учасники. Після викладу інформації ведучим та переглядів відео відбувається обговорення теми та духовне спілкування з наставником Молодіжки отцем Валентином.

Під час дружнього спілкування учасники Молодіжки згуртовуються для духовного зростання і добрих справ на благо рідного храму та ближніх.

Найбільш активною діяльністю проявила себе Троїцька Молодіжка у 2015 році: підготовка храму до новорічно-різдвяних свят, майстер-клас «Медовий пряник», допомога в організації Хрещенських святкувань, догляд за діточками у дитячій кімнаті під час Літургії, привітання з прихожанами «Христос посеред нас…» перед євхаристичним каноном (під час співу «Вірую…»), участь у передпасхальних прибираннях на території храму, відвідування хворих та передача допомоги від церкви, допомога переселенцям та учасникам АТО та ін.

Дякуємо учасникам Троїцької Молодіжки за активність, старанність на благо храму та небайдужість до ближніх.

  • image_228085059
  • image_287084325
  • image_412634961
  • image_427422339
  • image_487344498
  • image_862533900
  • image_943515098

Прес-служба Новоград-Волинського Троїцького округу