Відкриття представництва Святого Миколая у Бердичеві!

На початку грудня, коли сніжинки, наче біле диво, злітають птахами на землю, у Бердичеві за ініціативи Житомирської обласної громадської організації «Воскресіння» та Бердичівської міської ГО «Фенікс» відкрилося Представництво Святого Миколая

Благодійну акцію, яка стартувала минулого року, благословив настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Озадівки протоієрей Ярослав Ігнатюк. Шостого грудня вона знову зібрала дітлахів, їх батьків та волонтерів у приміщенні дитячого клубу «Рожеве слоненя».

Минулої суботи маленькі мешканці Бердичева завітали на театралізоване дійство, щиро радіючи зустрічі з улюбленими персонажами: Святим Миколаєм та його помічниками. Діти мали чудову можливість передати їм свої листи з описом корисних справ та добрих вчинків. Цього зимового ранку юні бердичівляни поринули у казкову атмосферу свята з красунею ялинкою, різнокольоровими гірляндами та приємними сюрпризами. Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Озадівки протоієрей Ярослав Ігнатюк благословив благодійну акцію. Звертаючись до присутніх у залі, священик розповів їм про життя та діяння Святого Миколая, а особливо – його велику любов до ближніх: «Святитель Миколай завжди допомагав і допомагає не тільки дорослим – він піклується про дітей і завжди чує їхні прохання. Ставьтеся до людей із любов'ю та терпінням, учіться допомагати їм, намагайтеся жити за прикладом духовного подвигу Святого Миколая.

Хочеться вам побажати, щоби маленькі чудеса у вашому житті ніколи не закінчувалися, а кожен день був новим дивом. Просіть допомоги у Святителя Миколая, і за його молитвами Господь допоможе кожному впоратися з різними труднощами.

Намагайтеся зберегти в собі сердечну доброту. Нехай береже вас Господь!»

Ініціатори благодійної акції – голова Житомирської обласної ГО «Воскресіння» Оксана Трибун та голова Бердичівської міської ГО «Фенікс» Любов Трибун – переконані: цей проект сприятиме організації різноманітного сімейного дозвілля, зайнятості молоді, відродження духовності і, звичайно, вихованню у дітей любові до ближніх, співчуття та милосердя. Як вважає волонтер БМГО «Фенікс» Ольга Мельник, грудневе святкове дійство – не просто розвага: «Відвідини «Резиденції Святого Миколая» – це бажання допомогти тим дітям, які особливо потребують підтримки: вони не лише отримають приємний подарунок, а й зможуть відчути турботу і увагу своїх ровесників. Нехай світла радість зимового свята торкнеться кожної дитячої душі, і світ від того стане щасливішим».

Діти ділилися своїми досягненнями, котрі ввійшли до Книги добрих справ, відповідали на різні питання і взагалі радували Святого Миколая своїми талантами. Найпотаємніші думки вони відображали в листах та опускали в чарівну скриньку «Здійснення бажань». Мабуть, чи не вперше просили у Святого Чудотворця найважливішого: миру та спокою для нашої держави. Малюки отримали солодкі подарунки і змогли сфотографуватися з головними персонажами програми.

Юні відвідувачі «Рожевого слоненяти» принесли з собою іграшки, книжки та інші цікаві речі, щоби подарувати їх своїм одноліткам із особливими потребами, дітям-сиротам чи тим, котрі опинилися у складних життєвих обставинах. Маленькі благодійники стали володарями почесного документу – свідоцтва «Помічник Святого Миколая». Накращий подарунок – гарний настрій, щирі посмішки і незабутні враження!

Організатори проекту сподіваюся, що ця благодійна акція примножить ті гарні справи в місті, які дарують радість і малечі, і дорослим, та закликають творити добро разом! Нехай здійсняться всі дитячі мрії, нехай Святий Миколай принесе щастя в кожну родину!

  • 801114_big_1
  • 801114_big_10
  • 801114_big_2
  • 801114_big_3
  • 801114_big_4
  • 801114_big_5
  • 801114_big_6
  • 801114_big_7
  • 801114_big_8
  • 801114_big_9

Прес-служба Бердичівського благочиння