Юні спортсмени Новограда-Волинського прийняли естафету Олімпійського вогню

Напередодні відкриття ІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор – 2014, що проходитили з 16 по 28 серпня у китайському місті Нанкін, спільно з департаментом сім’ї, молоді та спорту, управлінням освіти і науки облдержадміністрації та обласним відділення Національного олімпійського комітету України, з 12 по 14 серпняпо всій території області проводився обласний етап Всеукраїнської велосипедної олімпійської естафети «Передай вогонь перемоги!»

Відповідно до Положення про Всеукраїнську велосипедну естафету,їїмета: пропаганда здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, вшанування уславлених особистостей праці, спорту, культури, розвитку олімпійського руху в Україні шляхом залучення якомога більшої кількості дітей, юнацтва, молоді та дорослих до занять спортом.

Отож, в рамках заходу, на підтримку українських учасників ІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор, 12 серпня юні спортсмени Новоград-Волинської ДЮСШ, відділення важкої атлетики, на кордоні з Ємільчинським районом прийняли естафету Олімпійського вогню. Естафета пройшла по території новоград-волинського району через села Чижівка, Олександрівка та Наталівка. В с.Чижівка було проведено мітинг біля пам’ятного знаку загиблим воїнам.

Після чого, у місті, на стадіоні Авангард, начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Новоград-Волинської райдержадміністрації Віктор Дейнека урочисто передав символічний вогонь від району до міста – начальнику управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Володимиру Гаммі.

Зробивши коло пошани навколо стадіону, у супроводі міліції, колона юних спортсменів та учасників молодіжного клубу активного покоління «NIKA» разом з Володимиром Гаммою відправилися для передачі олімпійської естафети до м. Баранівка. Біля пам’ятних знаків у Парку культури та відпочинку, у Сквері Слави та біля ЗОШ № 10 було запалено Олімпійський факел та вшановано пам’ять загиблих воїнів покладанням квітів. Начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Володимир Гамма проінформував молодь про перебіг воєнних подій І та ІІ Світових воєн та розповів про історію кожного пам’ятного знаку.

Міське управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту висловлює вдячність голові федерації важкої атлетики, тренеру ДЮСШ Валерію Постіженку, голові ФСТ «Спартак» Віктору Борисюку та директору міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Віталію Гриценку, за допомогу у проведенні даного спортивного заходу.

  • image_107846030
  • image_575444192
  • image_603024631
  • image_605113513
  • image_685574232
  • image_812819174

Джерело