Недільна школа «Чути серцем» відсвяткувала 6-ту річницю

04 листопада відбулося святкування 6 років з дня заснування недільної школи для людей з вадами слуху «Чути серцем»

На свято школи до духовно-просвітницького центру КС УПЦ, галереї Соборної завітало близько 200 гостей, серед яких були маленькі учні, їхні батьки, нечуюча молодь, студенти Київської духовної семінарії та люди літнього віку: атмосфера любові та взаємної поваги, яку створила й підтримує школа, приваблює людей будь-якого віку та різних життєвих інтересів.

Почесним гостем свята був єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, який сердечно привітав із радісним днем керівника школи Анну Андріївну Блощинську та передав вихованцям школи солодкі подарунки.

Владика побажав Анні Андріївні творчої наснаги, внутрішнього запалу до розвитку у такій богоугодній справі та подальшої перспективи розвитку.

Справжньою родзинкою і неабияким сюрпризом для гостей свята стало урочисте відкриття групової художньої виставки за участю нечуючих художників – відомого українського архітектора Олексія Нашивочнікова і художника-викладача Євгена Фіненка, який навчає живопису нечуючих дітей в київському спецінтернаті №18. Для експозиції «Божий світ навколо нас» талановиті митці передали понад 80 полотен, які прикрашатимуть простір галереї до 16 листопада.

На святі був присутній директор духовно-просвітницького центру галереї Соборної прот. Павло Білий, який від імені голови парафіяльної ради кафедрального собору УПЦ єпископа Варсонофія вручив художникам подяки за їхній внесок у розвиток української культури та сумлінну працю на благо розвитку Матері-Церкви. Похвальними грамотами були відзначені багаторічний волонтер-педагог школи Світлана Вишневська та хореографа Марина Паніван.

За традицією свято прикрасив святковий концерт, організований за участю нечуючих учнів школи: діти підготували танцювальні виступи та жестові пісні.

Кульмінацією свята став виступ від учнів курсів жестової мови Віри Кобзар і Тараса Шелельо.
Українська актриса театру та кіно у дуеті зі студентом-семінаристом і волонтером школи зачитали жестовою мовою євангельський уривок, відомий як «Гімн любові».

Жоден з гостей свята не залишився без подарунка, адже керівництво школи підготувало для всіх фірмові солодкі сувеніри.
Після завершення офіційної частини гості із задоволенням спілкувалися, фотографувалися у святково оформленій фотозоні. Спеціально для дітей був організований майстер-клас з декупажу, на якому можна було власноруч створити чудових янголят. Усі діти, що були присутні на святі, отримали подарунки від соціального відділу кафедрального собору УПЦ.

Керівництво школи дякує усім людям, які підтримують «Чути серцем» своїм вільним часом та віддають себе на благо церкві та нечуючих вірян.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Автор О. Полякова
Фото П. Малюк