Учні недільної школи завітали до центру соціальної реабілітації

Різдво Христове - одне з найвеличніших свят і, мабуть, найбагатше народними обрядами і традиціями. Адже звичай колядувати походить ще з часів Київської Русі. Пам’ятаючи про древні традиції українського народу учні недільної школи Свято-Олександрівського храму, у ці Різдвяні дні колядками, щедрівками та Різдвяними вертепами прославляли Народження Христа, вітали всіх з цим світлим святом

Невелике приміщення храму було вщент заповнене прихожанами. Гарно одягнені, радісні та усміхнені діти чекали початку святкового дійства.

Останні напуття вихователя недільної школи Світлани Кушнір, поради матушки Тетяни, і храмом широко попливли, заграли барвами слова: «Святий вечір, добрий вечір добрим людям на весь світ…»

І від того співу в храмі ще більш посвітлішало, а на душі стало затишно та легко…

Цікаве та яскраве театралізоване дійство з тваринками, пастушками, янголами, царями, зірочкою та волхвами підготували наші вихованці. Всі, від найменших до старших, старанно і з великою відповідальністю готувалися до виступу. І радість сяяла на їх дитячих личках!

У цю пору в нашому храмі запанувала неймовірна атмосфера свята, здавалося, що в серці кожного оселялася віра, надія і любов… Натхненно та щиро юні артисти прагнули прихистити у себе маленького Христа.

Діти підносили в дар Новонародженому у Віфлеємських яслах Богонемовляті свої молитви, свою любов до ближніх, бажаючи добра всім і кожному. А ще присутні дітки підготували багато чудових віршів про Різдво, загадки та

Різдвяний віночок пісень. Батьки намагалися зафіксувати зворушливі моменти виступу своїх дітей.

Цього дня колядок було - не перерахувати! І всі вони прославляли Народження Сина Божого.

Приємним подарунком стали вітання від півчих криласу Свято-Олександрівського храму. Юні артисти зачаровано слухали спів дорослих. Колядки у виконанні дорослих тільки прикрасили свято.

Тепла домашня атмосфера згуртувала всіх в єдину родину: і дорослі, і маленькі дружно співали, славлячи Новонародженого Ісуса Христа.

Хто б ще краще прославив Христа, як не наші діти? Дивлячись на цих янголят, серце переповнювалося радістю і торжеством.

Настоятель храму прот. Олександр Вендель подякував дітям за ту радість, яку вони подарували всім присутнім, побажав їм бути справжніми християнами, гарно вчитися і трудитися! Та ще раз привітав прихожан з світлим святом Різдва Христового: «Бажаю благословення Новонародженого Христа на добрі справи, здоров'я тілу та духу, а душі світлого розуму. Щастя вам, миру і добра! Христос народився – славімо Його!»

Ну і звісно, кожна дитина отримала солодкі подарунки.

Святкова програма закінчилась, а учні Недільної школи, не дивлячись на негоду, не поспішали розходитися, вони спілкувалися, обмінювалися враженнями та пригощалися солодощами.

Цього ж дня о. Олександр відвідав «Центр соціальної реабілітації для дітей» та також передав всім його вихованцям солодкі подарунки.

А 10 січня разом з отцем Олександром до «Центру соціальної реабілітації» завітали учні недільної школи з Різдвяним вертепом, щоб і цим діткам подарувати радість та свято. У відповідь вихованці Центру також підготувалися до зустрічі з юними та вже знайомими їм артистами: вони читали вірші та співали пісні. Ми покинули «Центр соціальної реабілітації» з відчуттям миру і тепла в душі.

Напевне, Різдво - це день, який символізує початок нового, день, який спонукає не тільки замислитися про своє місце у житті, а й докласти зусиль, щоб зробити своє життя кращим.

Різдво - це свято всеперемагаючої любові до людей. Ой, радуйся, земле, Син Божий народився!

  • 12
  • 17
  • 19
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Молодіжний відділ єпархії