День пам’яті святих Жінок-Мироносиць в кафедральному соборі м. Вознесенськ

В другу неділю після Пасхи Православна Церква прославляє подвиг святих Жінок-Мироносиць: Марії Магдалини, Марії Клеопової, Саломії, Іоанни, Марфи і Марії, Сусанни та інших. Вони були супутницями Христа, служили Вчителеві, були віддані йому серцем та страждали разом з Ним

Вони супроводжували Ісуса Христа під час подорожей та йшли з Ним на Хресну смерть — на Голгофу. Вони були свідками Хресних страждань Господа. Після Хресної смерті Спасителя саме вони затемна поспішили до Гробу Господнього аби помазати тіло Христа миром. Вони ж першими і дізналися, що Христос Воскрес.

Святі Жінки-Мироносиці являють нам приклад істинної жертовної любові і самовідданого служіння Господу. Свята Православна Церква відзначає цей день як свято всіх жінок-християнок. В цю неділю відзначили це свято і в Свято-Вознесенському кафедральному соборі. Після служби настоятель храму прот. Володимир Семенюк та ієромонах Матвій (Пімашин) привітали всіх присутніх жінок з цим святом. Адже,кожна жінка є мироносицею по життю, вона несе мир світу, своїй родині, вона народжує дітей, є опорою чоловікові та зберігає домашній затишок. Тому Свято Жінок-Мироносиць – це свято кожної православної християнки, православний Жіночий день.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Молодіжний відділ єпархії