Три ворога людства: тютюнопаління, алкоголізм, наркоманія

9 грудня в ЗОШ №7 м. Вознесенськ відбулася зустріч з кліриком Свято-Вознесенського кафедрального собору ієром. Матфєєм (Пімашиним), який з учнями 8 та 9 класу провів лекцію-бесіду на тему: «Три ворога людства: тютюнопаління, алкоголізм, наркоманія»

Сьогодні особливо гостро стоїть проблема виховання здорової молоді. Ми добре знаємо, що здоров'я - найбільша людська цінність, яку, на жаль, багато людей починають цінувати та берегти, вже втративши значну частину цього скарбу. Без здоров'я немає щастя. Іноді учні навмисно все роблять для того, щоб загубити своє здоров'я. Вони набувають поганих звичок, які негативно впливають на них і яких потім не можуть позбутися, але спочатку вони про це не думають і хизуються перед друзями. Здоров’я – це, в першу чергу, спосіб життя людини. Це той стиль, який людина вибирає для себе, і саме він визначає, досягне людина благополуччя чи ні. Давно доведено, що все, що робить людина, відбивається на стані її здоров’я. До доброго здоров’я людина може йти, будучи зовсім здоровою чи навіть інвалідом. Добре здоров’я містить у собі всі цілі в житті людини, її інтереси і корисні звички. Це почуття сповнене любові до самого себе.

«Пам'ятайте: здоров'я, радість життя і щастя у ваших руках» - зазначив ієром. Матфєй. Він старався переконати школярів, що по-справжньому культурна людина не може зловживати тютюном, вином і наркотиками. Юне покоління, якому належить жити в XXI столітті, повинне уникнути їх. Адже п'яницями, що палять, наркоманами, не народжуються. Ними стають люди, яких вчасно не попередили, не зупинили руку, простягнуту до сигарети, чарки або шприца.

Діти не лише уважно слухали ієром. Матфєя, а ставили свої запитання, вступали в діалог. Такі зустрічі дуже корисні і потрібні.

  • IMG_7691
  • IMG_7692
  • IMG_7693
  • IMG_7696

Молодіжний відділ єпархії