Колківський церковний хор «Благовіст» відзначив 25-річчя

У будинку культури селища Колки відбувся святковий концерт хору Свято-Хрестовоздвиженського храму «Благовіст». Відомий в області творчий колектив відсвяткував своє двадцятип’ятиріччя

Створений у 1992 році з благословення тогочасного настоятеля храму протоієрея Валентина Довмата, цей колектив духовної і народної пісні вже третє десятиліття прославляє Господа своїми чудовими голосами. Двадцять п’ять років трудяться на кліросі для Господа і Його Святої Церкви талановиті та працелюбні колківчани. З нагоди ювілею керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл нагородив хористів архієрейськими грамотами, а регента – медаллю «Волинська ікона Божої матері».

Керівник та регент хору – Ігор Гончарук, професійний музикант та педагог, виходець зі священицької родини. Він своїм талантом та величезною працею знайшов здібних та обдарованих голосом віруючих людей, сформував пісенний колектив та постійно розучує нові, вдосконалює виконання вже опрацьованих богослужбових піснеспівів, колядок та народних пісень. Всіх композицій у творчому доробку колективу – сотні і постійно розучуються нові твори церковних та класичних композиторів.

Твори відомих церковних композиторів – М. Леонтовича, А. Веделя, Д. Бортнянського, П. Турчанінова, О. Архангельського та інших, які прославляють Господа, Його Воскресіння, Хрест, Пречисту Діву Марію, а також рідкісні обробки народних пісень – такою програмою «Благовіст» порадував тих, хто прийшли розділити з ними радість ювілею.

  • 10-11
  • 23-10
  • 29-9
  • 33-9
  • 5-11

Джерело