Робота з молоддю

У Волинській єпархії активно працює Молодіжний відділ, керівником якого є клірик Свято-Покровського кафедрального храму ієромонах Ілля (Вишневський). У кожному благочинні діють власні осередки по роботі з молоддю

У єпархії діють такі молодіжні товариства:

Молодіжне православне братство ім. Миколи Святоші князя Луцького м. Луцьк;

Місіонерський гурток при ВДС;

Православний юнацький клуб «Лови момент» м. Луцьк;

Колківське молодіжне товариство «Дорога додому»;

Ківерцівський молодіжний клуб «КРОК»;

Рожищенське молодіжне братства «НІКА»;

Православна волонтерська організація «Омофор» м Луцьк;

Православний місіонерський клуб «Іоаннівська сім’я» м Луцьк;

Молодіжне православне товариство «Крила віри» Ківерцівського району;

Молодіжне православне товариство села Струмівка Луцького району;

Студентська молодіжка «Зігрій любов'ю» м. Луцьк;

Молодіжний хор - «Умілєніє» м. Луцьк;

Молодіжний хор - «Сіон» м. Луцьк;

Молодіжно-юнацький хор «Покров» м. Луцьк;

Молодіжний клуб «Логос» м. Горохів;

Молодіжний клуб «Творці майбутнього» Горохівського району. с,Борочиче.

Молодіжно-юнацький хор «Дзвін» м.Цумань

Молодіжні товариства, які останніми роками утворилися в єпархії, надають духовенству активну допомогу у справі служіння людям. Одне із найстарших тут – православне товариство імені преп. Ніколи Святоші, засноване у 2003 році, яке згуртувало луцьку молодь. Молоді хлопці і дівчата не лише збираються для молитви чи спілкування, але й звершують діла милосердя, відвідуючи, наприклад, будинки-інтернати для дітей, ветеранів війни. Молодіжні товариства нині організовані не тільки у Луцьку, але й в інших населених пунктах єпархії. Хлопці та дівчата, якими опікуються священики, проводять різноманітні акції, закликаючи оточуючих звернути увагу на ті чи інші соціальні проблеми. Проводяться заходи проти тютюнопаління, зі здачі донорської крові, із прибирання довкілля тощо. Організовуючи власне дозвілля, молодь звершує велопробіги до Почаївської Лаври та паломництва до інших святинь краю, проводить спільні зустрічі різних молодіжних товариств, запрошує на власні засідання цікавих співрозмовників тощо. При цьому, окремі молодіжні товариства обирають пріоритети своєї соціальної діяльності. На даний час у єпархії існує 9 волонтерських груп, які співпрацюють з чималою кількістю закладів, установ та організацій. Зокрема, це реабілітаційний центр «Джерело життя», «Центр розвитку дитини», Реабілітаційний дитячий садочок, Луцький навчально-реабілітаційний центр та ін. Волонтери допомагають особливим категоріям дітей (хворим на аутизм, з синдромом Дауна, сиротам, онкохворим, з вадами зору та слуху), а також людям похилого віку. Оскільки діяльність молодіжного відділу різноманітна, кожен може проявити тут свої унікальні таланти і вміння, спробувати себе у різних ролях – помічника, вчителя, уважного і доброго друга. Крім того, молодь може долучитися до загальної справи, обираючи діяльність за своїм фахом.

Координує діяльність православних юнацьких товариств Молодіжний відділ Волинської єпархії, який у 201 6 році організував уже пятий православний молодіжний фестиваль «Фавор». Такі ж табори проводяться у цілому ряді благочинь єпархії. Кожного року кілька днів на природі разом зі священиками проводять, наприклад, діти із Рожищенського, Ківерцівського, Маневицького районів.

У 2015 та 201 6 роках Молодіжний відділ Волинської єпархії був відзначений дипломом Відділу у справах молоді при Священному Синоді УПЦ за найкращі результати у роботі з молоддю і багаторічну співпрацю з Синодальним молодіжним відділом УПЦ.

  • DSCN0680
  • DSCN0681
  • DSCN0682
  • DSCN0685
  • _13413787_1117808304956453_6262396612058303372_n

Молодіжний відділ єпархії