Недільна школа при Свято-Покровському храмі Луцька приймає ровесників з міста Кропивницький

У цьому місті в Свято-Успенському храмі служить протоієрей Сергій Новак. Свого часу він був священиком Волинської єпархії Української Православної Церкви. Нині отець Сергій, крім священицького служіння, очолює і Свято-Успенський духовно-просвітницький центр

При ньому діють недільні школи, хори, православні табори, є також художня студія. Художня студія діє і при недільній школі Свято-Покровського храму Луцька. Її директор, голова єпархіального молодіжного відділу ієромонах Ілля (Вишневський) розказує, що бажаючих займатися у художній студії так багато, що дітей розділили на дві групи. Студією керує Оксана Горбова. Роботи юних художників часто представляють на різноманітних виставках.

Отці Ілля та Сергій давно домовлялися привезти у Луцьк вихованців художньої студії з Кропивницького. Навіть таким юним майстрам дуже корисно ділитися досвідом, побачити, як і що малюють твої ровесники. З Кропивницького у Луцьк зараз приїхали діти і їхні батьки (адже дехто з юних художників ще малого віку), а також керівник художньої студії Ірина Зонтарія.

І у Волинській духовній семінарії, де і займається наша недільна школа, вже відкрито спільну виставку робіт юних художників з Луцька та Кропивницького. Отець Сергій каже, що з Кропивницького привезли до ста робіт, є що представляти і луцьким дітям.

Крім виставки, у недільній школі для дітей з обох художніх студій відбулися і майстер-класи, які провели Оксана Горбова та Ірина Зонтарія.

  • FJU4thORbE8-1024x686-300x201
  • eCVWHnZR-cM-1024x686-300x201
  • jqEEDLsscSo-1024x686-300x201
  • n8g49vXG1lE-1024x686-300x201

Молодіжний відділ єпархії