Передача зібраних пожертв для сиріт і дітей загиблих в зоні АТО Захисників України

17 січня в Свято-Різдво-Богородичному храмі Каменя-Каширського відбулась передача зібраних під час Різдвяної благодійної акції пожертв для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для діток наших Захисників, які віддали Свої життя за цілісність України

58 000 грн. було зібрано завдяки милосердю небайдужих людей, з цієї суми 13 810 грн. безпосередньо на четвертому Різдвяному Благодійному концерті, решту коштів пожертвували парафіяни православних храмів Української православної Церкви Камінь-Каширського району та депутат Верховної Ради України Констанкевич Ірина Мирославівна.

Кошти були передані дітям, які проживають на парафіях Камінь-Каширського району.
По 1500 грн. отримали діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. 6000 грн. було передано на лікування важкохворого жителя с. Краснилівка 17-річного Владислава Деркача. Фінансову допомогу отримала сім’я переселенців із Луганщини, які мешкають в с. Качин. Ці люди звернулися до настоятеля місцевого храму прот. Георгія Матича, який передасть їм матеріальну допомогу. Настоятель храму с. Видерта прот. Анатолій Деречей передасть фінасову допомогу на лікування свого парафіянина важкохворого Михальчука Ростислава Руслановича, учня 5-го класу. Решту коштів було порівну поділено і передано для дітей загиблих в зоні АТО Воїнів-Героїв Миколи Королька, Дмитра Герасимика та Олександра Шеметюка.

Дітям, які через певні причини не змогли прибути для отримання коштів у храм Різдва Пресвятої Богородиці, передадуть допомогу місцеві настоятелі православних парафій. Варто зауважити, що передаючи допомогу, ніхто не ділив сиріт по релігійному принципі, всім, хто потребував цих коштів, вони були передані, не залежно від конфесійної приналежності.

Відповідальними за отримання коштів є настоятелі парафій, на території котрих проживають сироти. Якщо хтось через певні причини не отримав даної допомоги, прохання звертатись до місцевих священиків Української Православної Церкви, які звершують своє служіння в даних поселеннях, де проживають обездолені дітлахи.

Списки дітей були надані Камінь-Каширською РДА.

  • 3-10
  • 4-9
  • 5-10

Джерело