Представники Луцької общини глухих прийняла участь у зимовому форумі для слабочуючих на території Києво-Печерської Лаври

3-4 грудня, по благословенню Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на території Києво-Печерської Лаври відбувся зимовий духовно-просвітницький форум для людей з вадами слуху

Організаторами форуму виступили – Вознесенська єпархія УПЦ, і недільна школа для глухих людей «Чути серцем». Генеральний партнер форуму: Київська Духовна Академія и Семінарія.

По благословенню Нафанаїла, єпископа Волинського і Луцького п’ятеро представників відвідало форум з Луцької общини. Двоє слабочуючих – Коркуш Віра і Миронюк Ольга з дитиною. Також студент 4 курсу ВДС Антонюк Михайло і одна з волонтерів – Кметь Олена, яка зацікавилася сурдоперекладом, і удосконалює свої навички у вивченні жестової мови.

В цьому році участь у форумі прийняли священнослужителі, православні глухі, сурдоперекладачі із Києва, Кишиньова, Вінниці, Житомира, Одеси, Чернівців, Первомайська і інших міст.

Було прочитано курс лекцій з сурдоперекладом. І особливо сподобалося, саме нашим слабочуючим відмінний сурдопереклад Божественної Літургії. Слово подяки за організацію форуму висловила наша нечуюча Коркуш Віра, за теплий прийом у Лаврі впродовж двох днів.

  • IMG_4941
  • P61203-104623
  • P61203-145530
  • P61203-145811

Молодіжний відділ єпархії