Тематичний вечір присвячений святому преподобному Іоанну Святогорцю (Вишенському) у Волинській духовній семінарії

Цього року відбулася визначна подія у сучасній історії Української Православної Церкви – 20 липня 2016 року Священний Синод нашої Церкви ухвалив рішення про причислення до лику святих відомого афонського подвижника та поборника Православної віри преподобного Іоанна Святогорця (Вишенського)

Постать цього подвижника віри і благочестя, якого нині наша Церква, а з нею і уся повнота Вселенської Православної Церкви, нині вшановує у сонмі святих, не залишає баждужим кожного, хто хоча б трошки мав можливість ознайомитися із творами святого Іоанна Вишенського, а приклад його вірності святій Православній вірі є актуальним і нині.

31 жовтня, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, у ВДС відбувся тематичний вечір присвячений свтому Іоанну Вишенському, який підготували студенти IV курсу ВДС. Із доповідями про життя, подвиги і твори цього подвижника віри і благочестя та полеміста – захисника Православ’я виступили також студенти інших курсів ВДС.

Під час заходу присутні мали можливість переглянути і відеоролик про канонізацію Іоанна Вишенського.

Як зауважив ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз, історія є завди актуальною, і особливо важливо, щоб її знала молодь, адже саме їй доведеться формувати майбутнє нашої Церкви та держави.

Своєю чергою, координатор з позакласної роботи ВДС священик Вадим Лебідь наголосив, що життя святого преподобного Іоанна Вишенського було безпосередньо пов’язане із Луцьком, адже він неодноразово відвідував це місто, зокрема, мав стосунки із учасниками Луцького Хрестовоздвиженського братства, бував у Жидичинському Свято-Миколаївському монастирі.

  • 4AO8qS7MwOA-1-1024x686
  • TlgOuUthpU-1024x686
  • bFLp60dERw-1024x686
  • py2hy9-aHa4-1024x686
  • r_4J4rjsX5w-1024x686
  • wCxbjsHVBc0
  • xKqUFDaRyA4

Джерело