У Луцьку відбувся Форум волонтерів

«Що зробили ви одному з малих цих – Мені ви зробили», – сказав Господь наш Іісус Христос. Одним зі способів, у який православний християнин може допомогти ближньому є волонтерська діяльність, яка спрямована на те, щоби принести радість чи корисні речі тим, хто цього потребує, або просто зібрати кошти для потреб бійців – захисників України чи на лікування важкохворих

Таку діяльність особливо полюбляє молодь, і варто зауважити, що у Волинській єпархії молоді віряни із задоволенням займаються волонтерством.

«Добро: інструкція для застосування» – таку назву мав Форум волонтерів, який, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, відбувся у неділю 6 листопада у Луцьку. Захід був організований Православним молодіжним волонтерським рухом «Омофор», до участі у Форумі долучилися учасники інших православних молодіжок, та просто пересічні православні молоді люди міста Луцька, яких цікавить волонтерська діяльність.

На початку Форуму голова ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Юлія Євпак розповіла присутнім про здобутки цієї організації на ниві волонтерства, зокрема, допомоги бійцям АТО.

Голова єпархіального відділу місія соціальної допомоги дітям Олег Редько розповів про проекти, які реалізуються у Волинській єпархії в напрямку допомоги діятм із особливою долею, дітям, які виховуються у інтернатах, а також літнім людям.

Своєю чергою, заступник голови єпархіального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів священик Андрій Нікітіч розповів про діяльність Православного сестринства на честь «Святих Жінок Мироносиць», зокрема, про новий соціальний проект «Милосердний самарянин», який, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, буквально цими днями був започаткований у Волинській єпархії.

«Господь сказав, що нема більшої любові, як хто життя покладе за друзів своїх. Ці слова стосуються не тільки смерті на болі бою за батьківщин, але і просто добрих справ для ближніх. Адже той, хто робить добрі справи, а це – ті ж волонтери, витрачають свій час і здібності для того, щоб допомогти іншим. Адже віра без діл – мертва, а волонтерська діяльність є прекрасною можливістю проявити нашу віру на ділі», – сказав священик Андрій Нікітіч.

Після своєрідної «лекції» учасники Форуму мали можливість взяти участь у мистецьких майстер-класах, а голова єпархіального відділу місія соціальної допомоги дітям Олег Редько провів тренінг по роботі із дітьми з особливими потребами.

Бажаючі також мали можливість побачити і тренінг-інструктаж з надання першої медичної допомоги.

«Волонтерська діяльність – це чудова можливість допомогти ближньому. Часом буває і так, що ті, кому ти допомагаєш, мимоволі допомагають тобі, адже коли я бачу, які ті ж люди з особливою долею мужньо несуть свій хрест і радіють життю, мої власні «біди» і проблеми здаються дрібницею. А загалом я дуже люблю волонтерську діяльність, вона приносить мені радість і наповнює життя змістом», – розповіла, у коментарі прес-службі Волинської єпархії, учасниця Православного волонтерського руху «Омофор» студентка Наталія Герук.

На завершення учасники Форуму переглянули зворушливу стрічку «Доторкнися і побач». Герої фільму – молоді чоловік і жінка, які виховують сліпонароджену доньку, і намагаються зібрати кошти на операцію, яка б подарувала дівчинці можливість бачити. Після виступу батька на радіо багатий сусід дарує йому необхідну суму, але вже у лікарні ці гроші у молодого чоловіка починає просити мати смертельно хворого хлопчика. І, раптово, незряча Оленка, яка вже потоварищувала із смертельно хворим хлопчиком, просить віддати його мамі кошти на операцію. Виконавши волю доньки чоловік повертається додому, але гроші, які вдалося зібрати на необхідну його донці офтальмологічну операцію, йому приносить вже головний редактор радіостанції. Отож, було врятоване життя смертельно хворого хлопчика, а незряча дівчинка отримала можливість бачити.

  • 2XJh30YOjHY
  • 32PWg_HIWT0
  • 4PWUbzpLg5w
  • Rn3zxrNK13s
  • k62RIaBIwJ8
  • ulkbQATAOfI
  • unnamed-1-1024x768
  • unnamed-1024x768
  • unnamed-2-1024x768
  • unnamed-3-1024x768
  • unnamed-4-1024x768
  • z9rBYC5Lep4

Джерело