Новий соціальний проект «Милосердний Самарянин»

Православне сестринство на честь «Святих Жінок Мироносиць» розпочинає новий соціальний проект, який носить назву «Милосердний Самарянин»

Основна ціль даного проекту навчити православних християн допомагати ближньому не тільки словом і своїм співчуттям, а реальними діями та своєю працею.

Даний проект покликаний зруйнувати звичні стереотипи нашого суспільства. Стереотипи байдужості, відчуження, самолюбства та розуміння лише своїх проблем.

Як буде відбуватися діяльність даного проекту?

Кожна православна людина має професію якою заробляє собі на життя. Хтось із прихожан працює електриком, хтось поваром, хтось продавцем, хтось лікарем, а хтось веде свою діяльність і т.д. Іноді буває так, що людина і хоче допомогти але не знає, як правильно це зробити. Даний проект дає можливість усім людям у міру своїх професійних навичок допомогти ближньому.

Приведемо вам невеличкий приклад. Одна із сестер милосердя отримала послух відвідувати двох хворих монахинь які проживають неподалік від міської ради. Перше враження сестри милосердя – шок. Монахині живуть у підвальному приміщені де постійна сирість, хоча мають у власності невеликий двохповерховий старенький будиночок, в якому мешкають інші їхні родичі.

Коли сестра зайшла до них у кімнату то після декількох кроків проломилася гнила дошка у підлозі. Теплої води у них немає, тому що бойлер який їм рік назад встановили, недобросовісні електрики поставили на стару проводку, яка звичайно такого навантаження не витримала. Бойлера зняли пообіцяли переробити, і роблять до сьогоднішнього дня, воду матушки гріють у каструлях.

Таких прикладів людської байдужості до чужих проблем безліч. На сьогоднішній день в рамках проекту «Милосердний Самарянин» на пожертви прихожан храму Всіх Святих Землі Волинської та безкоштовної допомоги прихожанина храму який має професію електрика зроблена нова проводка під бойлер, та поставлені нові автомати замість старих патронів.

Наше сестринство закликає кожного хто має професію яка може допомогти ближньому долучитися до даного проекту. Одна із сестер милосердя є куратором даного проекту яка контролює та перевіряє потреби людей котрі звертаються за допомогою, тому що нажаль інколи звертаються недобросовісні люди.

Кожен хто має можливість допомогти раз в місяць ближньому безкоштовно своєю професією може взяти участь у даному проекті. Для цього потрібно записатися за телефоном:

0677595017 (Київстар)
0669605167 (Водафон)

«Будьте милосердні як і Отець Ваш небесний милосердний»Лк.6:36

  • 11-300x200
  • 13444330_276349556044922_2040705983_n1-300x201
  • 46308_1
  • original-1035257268

Джерело