Поїздка метою якої було духовне збагачення

16 серпня 2016 року група юних паломників та волонтерів вирушила у поїздку метою якої було духовне збагачення учасників та розширення їх кругозору

Від імені учасників товариства висловлюємо подяку парафіянам храмів Всіх Святих Землі Волинської, Покрови Пресвятої Богородиці та Петра і Павла - саме завдяки вашим пожертвам нам вдалось з Божою допомогою організувати 3-х денну поїздку дітей школи інтернат с. Липляни по святинях Буковини. Окрема подяка священику Василю Вишневському за допомогу волонтерам під час подорожі та ієромонаху Іллі (Вишневському) за допомогу в організації подорожі.

День 1

7 годинна подорож до с. Банчени з перервою на обід та екскурсією до Кременецького замку. Надвечір група прибула у Свято-Вознесенський Банченський монастир - один з найбільших християнських паломницьких центрів і одночасно наймолодших в області. По території монастиря священиком Василем Вишневським для дітей була проведена екскурсія та духовна бесіда на тему 10 заповідей Божих.

День 2

Діти взяли участь у Божественній Літургії та мали можливість прикластись до частки Животворящого хреста, частки святих мощей прп. Серафима Саровського, вмц.Варвари та багатьох інших святих.

Група також відвідала Боянський жіночий монастир на честь Боянської ікони Божої Матері де біля однойменної чудотворної ікони був відслужений акафіст та була продовжена бесіда на тему 10 заповідей Божих.

Після короткої перерви на обід юні паломники взяли участь у оглядовій екскурсії аристократичним містом Чернівці. Як самі чернівчани кажуть про своє місто: «Чернівці - на півдорозі між Києвом і Бухарестом, Краковом і Одесою були таємною столицею Європи, де тротуари підмітали букетами троянд, а книгарень було більше ніж пекарень.». Завдяки старанням екскурсовода Євгенії нам вдалось відчути атмосферу міста та ознайомитись з архітектурною спадщиною часів Австро-Угорської імперії. Після чого на дітей чекала гаряча піца, а повечерявши стомлені але задоволені усі повернулись у с. Банчени.

День 3

З радістю на душі ми повертались до Луцька. По прибуттю діти отримали в подарунок іконки на на молитвену згадку про подорож.

Волонтери товариства щиро надіються, що у майбутньому такі поїздки стануть доброю традицією.

  • 8TTLxbN6mbY
  • Bv0h28yLpYE
  • P8160004
  • P8160007
  • P8170010
  • ScdJh7kcxIY
  • Zv3DBeweCpA
  • frDN7DFFytg
  • toO_lW7mq8E


Молодіжний відділ єпархії