Намісник Свято-Хрестовоздвиженського Чарторийського монастиря архімандрит Володимир зустрівся з учасниками православного молодіжного фестивалю «Фавор»

20 липня, на третій день проведення фестивалю, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, із його учасниками зустрівся намісник Свято-Хрестовоздвиженського Чарторийського монастиря архімандрит Володимир (Гапонюк). «Бути чоловіком, бути дружиною», – такою була тема проповіді

«Жінки, коріться своїм чоловікам, як Господу, бо чоловік є голова жінки, як і Христос глава Церкви, чоловіки, любіть своїх жінок, як і Христос полюбив Церкву і віддав Себе за неї», – ці слова сказав святий апостол Павло стосовно подружнього життя у Посланні до Єфесян. Вони лунають під час читання Апостола на чинопослідуванні Таїнства Шлюбу, тобто під час Вінчання, і ніби є простими. Але подружнє життя, коли «двоє стають одним» має багато складових, і православним молодим людям перш ніж вступити до шлюбу, звісно, хочеться отримати певні практичні поради як духовного, так і просто життєвого плану. «Коли вже не діти», – такою є тема цьогорічного православного молодіжного фестивалю «Фавор», і питанню шлюбу і сімейного життя, звісно, приділяється значна увага у програмі проведення фестивалю.

20 липня, на третій день проведення фестивалю, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, із його учасниками зустрівся намісник Свято-Хрестовоздвиженського Чарторийського монастиря архімандрит Володимир (Гапонюк). «Бути чоловіком, бути дружиною», – такою була тема проповіді, із якою отець Володимир звернувся до фаворівців. Він обгрунтував правильність християнського принципу побудови сім’ї, коли чоловік є главою, а жінка – помічницею. Розповів про інші аспекти правильного християнського подружнього життя, при чому свої слова батюшка підкріплював прикладами з реального життя, розповідаючи про випадки із якими сам зустрічався у житті.

Після проповіді присутні мали можливість задати отцю Володимиру свої запитання. Молодих людей, звісно, цікавило питання, про те як правильно обрати супутника життя. Отець Володимир наголосив, що надзвичайно важливим є те, щоб обранець чи обраниця були віруючими православними християнами, потрібні, звісно порада духівника, а також думка і благословення батьків. Особливо підкреслив батюшка необхідність дошлюбної чистоти, також зауважив, що справжня любов має бути не егоїстичною, а жертовною.

Молоді люди задавали отцю Володимиру запитання і на іншу тематику, що свідчило про те наскільки серйозно ставляться молоді люди до різних аспектів духовного життя, а також про зацікавленість їх актуальними питаннями сучасного життя Православної Церкви.

Після зустрічі голова Молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський) від імені усіх учасників фестивалю подякував архімандриту Володимиру за цікаву і надзвичайно корисну духовну бесіду.

  • IMG_7767-1024x683
  • IMG_7768-1024x683
  • IMG_7771-1024x683
  • IMG_7775-1024x683
  • IMG_7776-1024x683
  • IMG_7779-1024x683

Джерело