Молодіжний відділ Волинської єпархії УПЦ став переможцем всеукраїнського конкурсу «Молодь і Церква: новини з єпархій»

Нагороду за перше зайняте місце у цьому конкурсі отримав голова єпархіального молодіжного відділу ієромонах Ілля (Вишневський) з рук голови Синодального молодіжного відділу єпископа Обухівського Іони (Черепанова)

А вручив він йому на заключному засіданні всеукраїнської конференції голів і представників молодіжних єпархіальних організацій, що проходила у Лазурному на Херсонщині. Вже шостий рік відбуваються такі зібрання керівників і представників єпархіальних молодіжних організацій, і варто відзначити, що що у конкурсі «Молодь і Церква: новини з єпархій» вже традиційно кращою є саме Волинська єпархія. Новини про діяльність молодіжок вміщують на сайті Синодального молодіжного відділу, і волинських – завжди найбільше та вони також найфаховіше написані.

Молодіжний відділ Волинської єпархії УПЦ завжди має чим поділитися з колегами і соратниками з інших єпархій. Адже проводить численні соціальні, волонтерські, місіонерські акції, бере активну участь у підготовці традиційних Різдвяних благодійних концертів, всеукраїнського фестивалю духовної пісні «Волинський благовіст», співпрацює з громадськими організаціями, які опікуються інвалідами, а з вихованцями недільної школи при кафедральному Свято-Покровському храмі готує на рік по кілька спектаклів. Торік на такій конференції отець Ілля ділився досвідом організації молодіжного табору «Фавор», а цього року соратникам були цікаві нюанси організації фестивалю «Волинський благовіст». Варто відзначити, що за кошти, пожертвувані під час такого благодійного заходу, оздоровлюються інваліди у таборі «Стежина добрА», що на території Свято-Троїцького Старосільського жіночого монастиря. Перша група із сорока інвалідів з волонтерами вже перебуває у таборі, а в кінці літа тут оздоровляться й члени інших інвалідних громадських організацій.

Отець Ілля каже, що нинішня всеукраїнська конференція голів та представників молодіжних єпархіальних відділів була традиційно цікавою тим, що почули про досвід інших. Зокрема гість з Білорусі Євген Лобанов розповів про екологічні проекти Білоруської Православної Церкви, про молодіжний фестиваль «Брати», який цьогоріч пройде поблизу Мінська, головний редактор порталу «Православіє в Україні» Юлія Комінко розказала про те, чого – на підставі аналізу текстів, опублікованих на сайті – чекають від священиків православні видання. Архімандрит Іоасаф (Перетятько) представив аналіз чотирирічної апробації курсу «Православ’я і молодь» у Київській духовній академії.

Особливо цікавою була доповідь протоієрея Георгія Гуляєва на тему «Блаженні миротворці. Служіння миру у зоні конфлікту» – отець Георгій служив прес-секретарем Донецької єпархії, був настоятелем храму у цьому місті, і півтора року залишався на своєму посту від часу початку військових дій у цьому регіоні. Нині він клірик Херсонської єпархії, займається тут і молодіжними питаннями.

Вперше під час всеукраїнської конференції працювала і секція по роботі зі слабочуючими. І варто відзначити, що Волинська єпархія УПЦ вже тривалий час духовно окормляє громаду нечуючих Луцька, а духівником її і є отець Ілля (Вишневський). Крім нього, участь у конференції взяли священики з парафій: отець Олександр Шинкарук із Карпилівки та отець Роман Гелета з Жидичина.

  • SAM_6549-1024x683
  • SAM_6553-1024x683
  • SAM_6554-1024x683
  • img_5930

Наталія Малімон