Учасники Волинського обласного центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» приступили до святого Таїнства Соборування

«Чи хворіє хто з вас? Хай покличе пресвітерів Церкви, і над ним хай помоляться, намастивши його єлеєм у Ім’я Господнє. І молитва віри уздоровить недужого, і підніме його Господь, якщо гріхи він вчинив, то простяться йому», – писав у своєму соборному Посланні святий апостол Яків

У Таїнстві Єлеосвячення, або Соборування, коли при помазанні тіла освяченим єлеєм на людину сходить Благодать Божа, яка врачує її тілесні та духовні недуги, Церква також вказує людині шлях до навернення, до перетворення її хвороби та страждання в умову для зустрічі із Христом, для участі у Його перемозі над гріхом і стражданням. Православна Церква завжди приділяла особливу увагу тому, щоб до цього Таїнства приступали страждаючи тілесними немочами.

12 квітня, у вівторок 5-ї седмиці Великого посту, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, клірик луцького храму Всіх святих Землі Волинської протоієрей Петро Базюк, який духовно опікується Волинським молодіжного обласним центром реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» та клірик луцького Свято-Петропавлівського храму священик Віктор Мартинюк звершили Таїнство Соборування над учасниками цього Центру.

Сім раз після семи апостольських і євангельських читань священик Віктор Мартинюк помазав присутнім педагогам та підопічним центру «Джерело життя» чоло, ніздрі, щоки, груди і руки при читанні протоієреєм Петром Базюком молитви «Отче Святий».

Варто зауважити, що отця Віктора Мартинюка учасники Центру «Джерело життя» знають як вожатого літнього православного табору «Стежина добра», де вони відпочивають щоліта. Тому вони полюбили його ще як просто доброго і чуйного семінариста-вожатого, і от тепер він завітав до них вже як священик, щоб разом із отцем Петром Базюком, уділити їм святе Таїнство Елеопомазання.

Під час богослужіння Чину Соборування відчувалась особлива духовна атмосфера щирої молитви, яку присутні дорослі та підлітки із особливими потребами підносили до Господа.

Протоієрей Петро Базюк також привітав усіх із прийняттям цього святого Таїнства.

Присутні також подякували священикам за звершення Таїнства Соборування і ту духовну опіку, яку вони здійснюють над центром «Джерело життя».

Джерело