Православна молодіжка «Іоаннівська сім’я» та місіонерський клуб ВДС провели тематичний захід «Великий піст – час для добрих справ»

«Великий піст – час для для добрих справ» – таку назву мав тематичний вечір присвячений надзвичайно важливому періоду церковного року – Великому посту

Його, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та за молитовної підтримки вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла, організував Місіонерський відділ Волинської єпархії . Провели вечір учасники молодіжки Православного місіонерського клубу при луцкому Свято-Хрестовоздвиженському хармі «Іоаннівська сім’я» та місіонерського клубу ВДС. Захід відбувся у Палаці Культури Луцька.

Розпочався вечір зі спільної молитви «Царю Небесний». «Головне у піст – не їсти один одного», «піст – час для добрих справ» – ці та багато інших висловів Отців та подвижників Православної Церкви собі та глядачам нагадали молоді учасники дійства. Адже піст повинен бути не тільки тілесним, але і духовним, і період Великого посту є особливим благодатним часом для покаяння, посиленої молитви, і що найлоговніше – для добрих справ.

Лунали зі сцени духовні піснеспіви у виконанні учасників молодіжки «Іоаннівська сім’я» та семінаристів, особливо зворушливий вірш про Страждання Христа- Спасителя прочитав президент молодіжки «Іоаннівська сім’я» Сергій Бондарук.

Хлопці та дівчата також представили кілька тематичних сценок на тему християнського життя та покаяння. Про любов до ближнього зі сторінок Святого Євангелія нам нагадує притча Спасителя про милосердного самарянина, і сюжет цієї притчи інсценували студенти ВДС – учасники місіонерського клубу.

Про те, що для спасіння недостатньо просто вірити у Бога, ходити до храму і навіть жити активним церковним життям, недостатньо однієї зовнішної праведності присутнім нагадала сценка про дівчину Марійку, яка пережила клінічну смерть. Ангел, що стояв біля дверей раю, і куди душа Марійки думала легко увійти, нагадав їй про її ставлення до подруги та батьків, про те як вона могла поза очі засуджувти та пліткувати, про те як проводила час після богослужіння.

Студенти ВДС також показали дотепну сценку про те, яким злом є засудження ближнього пиширенням неправдивої інформації через пліткування.

Здається, п’ята з десяти заповідей Божих про пошану до батьків є зрозумілою, але як часто буває коли вже дорослі люди не проявляють уваги до старших вже батьків, є до них нетерплячими і дещо навіть байдужими, забуваючи про те як любили та були уважними до них у дитинстві тато і мама. Про це нагадала сценка, яку представили студенти ІІІ курсу ВДС Владислав Дець і Олександр Даукуліс. І немов би на продовження цієї теми вони, а також студенти IV курсу ВДС Олександр Остапович і Дмитро Монець виконали зворушливу пісню «Батьку, мій лебедю білий».

Про безмежну любов Бога до людства усім нагадала розказана студентом ІІІ курсу ВДС Андрієм Савел’євим притча «Лахмітник».

Завершився захід, як і належить, загальною молитвою «Достойно єсть», а клірик луцького Свято-Хрестовоздвиденського храму диякон Георгій Куницкий виголосив усім присутнім Многоліття.
Г

олова єпархіального місіонерського відділу священик Роман Якубович також побажав усім гарно і з користю для душі провести період Великого посту та духовно очищеними зустріти світле свято Воскресіння Христового – Пасху Господню Спасительну.

  • 8tHg9G-eVw
  • 9mPp520ZHnk
  • LnlS2p7VV7w
  • MFNlOHqj-9g
  • XVE2lsqgwf0
  • gizzA4pH0i4
  • r3Yg7akNX1Y
  • wNKEbXptIhk

Джерело