Свято-Миколаївська громада просить захистити свої законні права

Свято-Миколаївська громада розпочала своє існування з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Волинського і Луцького Ніфонта ще в липні 2012 року

Настоятелем громади був ієрей Сергій Новак, який з перших днів розгорнув соціально-просвітницьку діяльність на мікрорайоні по вул. Володимирській.

Підтримати петицію

З грудня 2014 року громаду очолює голова молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський), який продовжує розпочату справу.

Щонеділі та у великі церковні свята в тимчасовому приміщенні, що орендується громадою, відбувається Божественна Літургія, яка збирає чималу кількість парафіян. Крім того, постійно проводяться соціально-просвітницькі заходи серед жителів мікрорайону.

При громаді працює дитяча студія „Артос”, в якій безкоштовно займаються дітки не тільки парафіян, а й усіх бажаючих. Заняття проводять досвідчені викладачі з декоративно-прикладного мистецтва.

Щонеділі діти мікрорайону можуть відвідувати заняття у недільній школі, які проводять парафіянами храму, члени молодіжного товариства імені преподобного Миколи Святоші. Крім того, молодіжне товариство у вільний час проводить заняття з дітками в спеціалізованій школі-інтернат у с.Липляни Ківерцівського району. Також члени молодіжки допомагають людям з особливими потребами. Підтримують їх духовно, морально та матеріально.
Свято-Миколаївська громада, за власні кошти, хоче проводити будівництво храму по вулиці Володимирській у м. Луцьку (земля, на якій буде розташовано храм належать до Заборольської сільської ради). Документація, щодо реєстрації громади, акт на володіння земельною ділянкою, проведення будівництва храму відповідає законодавчим нормам. Проте розпочати будівництво храму не вдається, бо окремі громадяни мікрорайону, порушуючи Конституцію України, Закон України „Про свободу совісті та релігійні організації” від 23.04.1991 № 987-XII, Цивільний кодекс та інші законодавчі акти, забороняють здійснити наші законні права. Постійне цькування членів парафії, погрози, що розпочате будівництво буде зрівняне з землею призводить до порушення громадського порядку, завдає шкоди здоров’ю та моральності парафіян, порушує їх права і свободи.

Виходячи з вищезазначеного парафіяни Свято-Миколаївської громади просять посприяти, відповідно до чинного законодавства, офіційному погодженню можливості будівництва храму з метою зайняття проповідницькою та іншою канонічною діяльністю, виконання релігійних обрядів, а також допомогти у зміцненні взаєморозуміння і терпимості парафіян та жителів мікрорайону.

Щоб підтримати громаду перейдіть сюди.

  • 20150426_Pashalni_igri-20
  • 20150426_Pashalni_igri-7
  • 20150426_Pashalni_igri-9
  • DSCN1118
  • P4120263-1024x768
  • P4120271-1024x768

Джерело