Голова молодіжного відділу Волинської єпархії УПЦ ієромонах Ілля (Вишневський) взяв участь у міжнародній зустрічі європейської молоді в Іспанії

Цього року Загальнохристиянська європейська зустріч молоді відбувалася у місті Валенсія. Як розказує отець Ілля, з України на ній побувало дві тисячі чоловік. Поїздку групи, в яку він входив, організував Синодальний відділ у справах молоді Української православної церкви

Більша частина паломників – парафіяни та активні учасники молодіжного центру при Свято-Троїцькому Іонинському монастиря Києва, їх у поїздці супроводжували керівники єпархіальних молодіжних відділів з Луцька. Харкова, Дніпропетровська та інших міст України.

Вже сама дорога у Валенсію була дуже цікавою, бо паломники змогли побувати у багатьох країнах Європи, відвідати православні храми і познайомитися з цікавими місцями у цих містах. Найперше відвідали Вроцлав (Польща), опісля були Прага (Чехія), Мюнхен (Німеччина). У Мюнхені у православному монастиря паломники з України побували на богослужінні. Приємною була зустріч у Женеві (Швейцарія), де живуть і служать Богу випускники Волинської духовної семінарії диякон Володимир Свистун та Сергій Шульгач.

Опісля були чотири незабутні дні в іспанському місті Валенсія. Такі щорічні зустрічі європейської молоді вже далеко не перший рік проводить екуменічна спільнота Тезе (Тезе – це назва села у Бургундії, де у свій час і зародилася ця спільнота). Зустріч у Валенсії була вже 38-ю. І наступна європейська екуменічна зустріч відбудеться у Ризі (Латвія).Традиційно зустріч відбувається напередодні Нового року і Різдва, аби молоді люди з усієї Європи змогли поспілкуватися, згадати про те, як ми завжди згадуємо перед Різдвом, що Ісус Христос прийшов у цей світ свідчити про нескінченне Боже милосердя. Він постраждав за гріхи людей від насильства. Але і насилля не було здатним здолати Його любов. У нинішні дні міграційні, екологічні та соціальні проблеми кидають виклик віруючим різних релігій, а також і невіруючим і вимагають нових форм солідарності. Про милосердя, любов до ближнього говорили учасники всеєвропейської екуменічної зустрічі.

Жили паломники з України (та й інші учасники зустрічі також) у родинах мешканців Валенсії. Отець Ілля розказує, що він потрапив у католицьку родину, котра дуже цікавилася всіма нюансами і богослужінь у Православній церкві, і особливостей постів, і навіть побувала на богослужінні у православному храмі, де служив і отець Ілля. Враження у цих людей були просто неймовірні. Скрізь, де бували паломники з України, вони відвідували православні храми і святі місця. Побували і у Барселоні, де мали коротку оглядову екскурсію, помолилися біля мощей святої мучениці Євлалії . Увечері взяли участь у богослужіння в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці, а після нього молодь цієї парафії запросила ровесників з України на чай. Далі була Італія з містами Верона та Венеція, Угорщина з містом Будапешт, де також змогли помолитися у православних храмах.

Молодіжний відділ, який у Волинській єпархії Української православної церкви нині очолює отець Ілля, проводить чимало цікавих акцій, активно діють молодіжки при благочиннях, проводиться велика місіонерська, благодійната соціальна робота. Тому участь у міжнародній екуменічній зустрічі європейської молоді є ще одним підтвердженням активної християнської позиції віруючої волинської молоді. А досвід, отриманий ієромонахом Іллею під час зустрічі у Валенсії та інших містах буде використано у подальшій роботі молодіжного відділу єпархії.

  • DSCN1760_580x435
  • DSCN1824_580x435
  • DSCN1839_580x435
  • DSCN1900_580x435
  • DSCN1914_580x773
  • DSCN2006_580x435
  • DSCN2495_580x435
  • fj991hZkaX8_580x435
  • z2FzKM0khYE_580x407

Наталія Малімон