Вечір колядок у Свято-Покровському кафедральному храмі

Різдво Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа є одним із найулюбленіших в українському народі. Святкування Різдва в Україні здавна супроводжується благочестивими народними звичаями, зокрема співом колядок

Ці народні різдвяні піснеспіви відрізняються гарним мелодійним строєм та глибоким духовним змістом, деякі із них можна назвати богослов’ям у формі пісенної народної поезії.

Ввечері 8 січня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька після Вечірньої відбувся вечір колядок. Ці різдвяні піснеспіви виконали архієрейський хор Свято-Покровського кафедрального храму, хор студентів ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра, молодіжний хор Свято-Пантелеімонівського храму «Уміленіє» під керівництвом Юлії Масленнікової, та хор Храму Всіх святих Землі Волинської «Волинські дзвони» під керівництвом Марії Вислоцької. Найбільш відомі з улюблених в нашому народі колядок, таких як «Добрий вечір тобі, пане господарю» та «Нова радість стала» співали усі присутні у храмі.

Пісенні композиції, виконані хоровими колективами, які взяли участь у вечорі колядок були як доволі складними за манерою виконання, так і простими, але усі вони відрізнялись гарною мелодією та змістовними словами, якими пісенний геній нашого народу у різні часи та епохи прославляв Новонародженого Богомладенця – Христа-Спасителя.

На завершення вечора клірик храму Свято-Покровського кафедрального храму диякон Іван Бортнік виголосив Многоліття, а його настоятель протоієрей Георгій Шевчук ще раз привітав присутніх зі святом Різдва Христового.

qhoJXc4Vq-I

Джерело