Молодь Православного товариства ім. преподобного Ніколи Святоші разом із учнями недільної школи, що діє при Свято-Миколаївському храмі, відвідали декілька спеціалізованих закладів зі святковою програмою

Чимало людей сьогодні зовсім не вірить у чудо. Вони переконані, що таке може трапитися лише у снах та дитячій уяві. Проте маленькі дива може робити кожен, коли допомагає комусь здійснити мрію чи відчути радість під час смутку чи хвороби

20 грудня молодь Православного товариства ім. преподобного Ніколи Святоші разом із учнями недільної школи, що діє при Свято-Миколаївському храмі, відвідали декілька спеціалізованих закладів зі святковою програмою. «Чудо в день святого Миколая» – саме таку назву мала акція, що проводилась для дітей і не тільки, які потребують особливої уваги. На дітей були зорганізовані веселі ігри та конкурси, а невелика театралізована постановка і подарунки мали на меті підняти настрій і дорослим.

Спочатку організатори акції завітали до дитячого відділення Волинської обласної психіатричної лікарні. Юні волонтери – вихованці недільної школи – порадували всіх присутніх прекрасними віршами, піснями, щирими привітаннями. Потім із повчальною сценкою виступила молодь товариства, яка донесло до глядачів одну з головних істин православного християнства: «…і як хочете, щоб з вами чинили люди, так і ви чиніть з ними» (Євангеліє, глава 6, вірш 31). Після вистави дітлахів веселили клоун і бджілка, які влаштували справжні ігрові перегони. Всі присутні отримали солодкі подарунки.

Користуючись нагодою, організатори вирішили завітати і до мешканців Геріатричного пансіонату. Не всім вдалось бути присутніми на святковій частині у актовому залі, тому до окремих стареньких волонтери завітали у їхні кімнати. Проте торбинка святого Миколая не обминула нікого. Бабусі і дідусі були безмежно раді і дякували за солодкі подарунки та теплі, щирі привітання.

На завершення дня волонтери потрапили до спеціальної школи-інтерната а у с. Липляни, де дітям також подарували святковий настрій і багато усмішокю Варто відзначити, що імпровізованим клоуну і бджілці насправді вдалося заохотити дітей – кожен хотів перемогти і отримати заслужений подарунок. Всі присутні весело і корисно провели час.

21 грудня члени молодіжного товариства ім. прп. Ніколи Святоші відвідали і малечу, яка знаходиться на лікуванні у Волинській обласній дитячій лікарні. Діток порадували різноманітними подарунками, а на завершення зробили із ними чудові фото на згадку.

Голова товариства Юлія Лов’ян зазначила: «Від імені всіх волонтерів нашої організації висловлюємо слова вдячності усім тим людям та організаціям, що допомагали у реалізації цього свята, а саме: благодійному фонду «Рідна Волинь», ТОВ «Луцьккондитер», магазину спорттоварів «Олімп-спорт», туроператору ПП «Світ Подорожей».

  • DSCN3452-1024x576
  • DSCN3455-1024x576
  • DSCN3464-1024x576
  • P1015460-1024x768
  • P1015529-1024x768
  • je0TkJ1gdh4

Лідія Нестерук