У Луцьку нагородили переможців та призерів обласного конкурсу дитячих творчих робіт «Краще тверезе життя»

Цей конкурс вже не перший рік проводять Волинське православне братство тверезості імені святого праведника Іоанна Кронштадтського, управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА, управління освіти Луцької міської ради та Волинський обласний центр здоров’я

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта участь у заході взяв голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук.

На конкурс було подано понад 200 робіт. Традиційно глядачі не лише споглядали за нагородженням переможців та призерів конкурсу (а церемонію вела журналіст та поетеса Лєна Шторм), а й знайомилися з роботами переможців. Вони змогли побачити на мультимедійних екранах найкращі малюнки та подивитися відеороботу, що перемогла у номінації «Краща мультимедійна розробка». Окрім того, аудиторія заслухала аудіороботу переможниці номінації «Твереза людина – щаслива Україна» та ознайомилася з найкращим твором конкурсу. Окрасою заходу стали виступи вихованців Палацу учнівської молоді. Гарними й змістовними номерами присутніх порадували декламатор поезії Сергій Шафранський з гуртка «Мистецтво слова» та вокальний колектив «Козачата».

Протоієрей Степан Ярема, який з благословення владики Ніфонта опікується православним братством тверезості, розказує, що ще чотири роки тому братчики почали шукати шляхи підтримки творчого самовираження дітей. Саме тоді був уперше проведений конкурс малюнків «Краще тверезе життя». Рік по тому православна організація у партнерстві з управлінням освіти Луцької міської ради првоела конкурс уже значно масштабнішого рівня. Було сформовано три основні номінації – «Малюнок», «Письмовий твір» та «Мультимедійна розробка». Окрім того, в міру надходження робіт формувалися і спеціальні номінації, які не були передбачені початковим планом.

Усе це додавало конкурсу позитиву, радості та атмосфери приємних несподіванок для креативних дітей. Ставши гарною традицією, конкурс «Краще тверезе життя» вчергове поєднує навколо себе творчих дітей, які вболівають за власне здоров’я, здоров’я своєї родини, друзів, оточуючих людей та нації. У 2014 році оргкомітет вирішив, що щороку у конкурсі буде спеціальна номінація, окрім трьох основних. Вже два роки поспіль вона називається «Твереза людина – щаслива Україна». Саме у цій номінації діти можуть виявити власний патріотизм.Торік до конкурсу долучилися і школярі з районів області.

  • 2cMTCd5IGLg-1024x685
  • 3gbJGUWmT8Y-1024x685
  • 3yLBTsGNRzQ-1024x685
  • 7HJ5oHgebtY-1024x685
  • bbFtw-6pj3g-685x1024
  • u7l7AdeG6RE-1024x685
  • vheHh_FleG4-1024x685

Джерело