УПЦ благословила призовників на Волині

Цими днями біля районних військкоматів Волині проводжали на строкову службу юнаків, котрих призвали до лав Збройних сил України. Традиційно у дорогу призовників ЗСУ благословляють місцеві священнослужителі, котрі вже тривалий час посилено моляться за мир та спокій у нашому спільному домі

3 листопада з Любешова на службу пішли вісім юнаків. Це Валерій Захаров, Ігор Дишко, Сергій Крук, Віталій Будько, Андрій Мартинюк, Богдан Потапчук, Іван Мельник і Роман Семенюк. Невдовзі вони опановуватимуть ази військової служби.

З настановчим словом до них звернувся заступник Любешівського військового комісара Костянтин Борбіч, який брав участь у проведенні АТО. Найперше він запевнив батьків призовників, що ті не будуть залучені до бойових дій, лише відслужать строкову службу, котру зобов’язані пройти відповідно до законодавства. А для хлопців Костянтин Борбіч дав військову та батьківську настанови, побажав хорошої служби та мирного неба. «Ви є гордістю нашого району, бо не побоялися й не проігнорували повісток, а мужньо вирішили піти виконувати свій громадянський обов’язок. Тож удачі вам», – підсумував у зверненні.

Атмосфера цього відповідального заходу була насичена сумними нотами, переживаннями та сльозами в материнських очах. Благочинний Любешівського округу УПЦ протоієрей Анатолій Шкара благословив юнаків іконками, скропив свяченою водою та побажав Божого благословіння.

У селищі Ратне цього дня також провели своїх юнаків. Призовниками стали Віктор Лавренюк, Юрій Шинкарук, Петро Мерчук, Андрій Євтушик, Роман Середюк, Віталій Заліпа, Юрій Літвінчук, Руслан Яковук. Благословляв благочинний Ратнівського району отець Анатолій.

Молодіжний відділ єпархії