Престольне свято у домовому храмі Луцького геріатричного пансіонату

«ПЕРЕД ЛИЦЕМ СИВОГО ВСТАНЬ І ШАНУ ВІДДАЙ СТАРШОМУ»

Кажуть, що легко любити увесь світ, але дуже важко – свого конкретного ближнього. Різні життєві ситуації приводять людей у такі заклади, як Луцький геріатричний пансіонат. Дуже часто це хвороби, самотність, через які важко і храм відвідати, побути тут із Богом

Домова церква у геріатричному пансіонаті діє вже чимало років. Духовну опіку над його підопічними звершує протоієрей Дмитро Григорчук, який служить і настоятелем храму у селі Підгайці Луцького району. У день престольного свята богослужіння з благословення митрополита Волинського і Луцького звершив священик Андрій Нікітіч, який є і заступником голови єпархіального відділу «Церква і медицина».

Домова церква у пансіонаті освячена на честь святих безсрібників Кузьми і Дем’яна, чудотворців. Престольне свято відзначалося у суботу. Проте через вибори у місцеві ради службу змушені були перенести на 17 листопада. У богослужінні взяли участь і православні сестри милосердя Волинської єпархії УПЦ, і це було перше їхнє служіння ближньому у такому статусі.

Сестри милосердя взяли опіку і над цим закладом, де не тільки раді їхнім рукам, їхній допомозі у фізичному догляді за підопічними. А насамперед тому, що люди тут також потребують і духовної опіки, потребують її часто і більше, ніж просто фізичного догляду.

Отець Андрій Нікітіч, котрий у єпархії опікується православним сестринством, каже, що сестри милосердя допомагатимуть і священику. Підопічним треба допомогти прийти на службу, або й доставити їх на інвалідній колясці, підтримувати їх і під час богослужіння. Навіть зібрати записки по палатах священику тепер вже буде легше: допоможуть сестри. Вони і Святе Письмо роз’яснять тим, хто хоче його знати, навчать молитов тих, хто потребує такого знання. Бо ж той, хто із Богом, тому і в житті легше.

Богослужіння у геріатричному пансіонаті звершуються і у святкові дні, і у дні постів. Особливе воно з нагоди престольного свята. Отець Дмитрій Григорчук зі своїм хором дуже гарно виконує духовні наспіви грецькою та грузинською мовами. Після Літургії відбулося і Святе Причастя, і тих, хто через фізичну неміч не зміг сам прийти у домову церкв, посповідали та причастили у їхніх кімнатах.

  • 0ubcyWwVwuc
  • o4h7ZBNzWqM
  • pYbmuX1OAGg
  • xJSDL25WpW4

Джерело