Паломницька поїздка вихованців недільної школи при луцькому храмі Волинської ікони Божої Матері до Свято­Успенського Зимненського Святогірського монастиря

Трохи більше року у Луцьку діє храм на честь Волинської ікони Божої Матері. Настоятелем тут служить протоієрей Олександр Богданов, і за час свого існування ця церква стала духовним центром і джерелом духовності для православних лучан району вулиці Львівської

Богослужіння прикрашає своїм співом чудовий хор, створив отець-настоятель при храмі і недільну школу.

26 жовтня її вихованці на чолі із настоятелем парафії протоієреєм Олександром Богдановим, його матінкою Натаілєю, яка теж викладає у недільінй школі, з благослвення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, здійснили свою першу спільну паломницьку поїздку. Юні прочани разом із своїм душпастирем і вчителем отцем Олександром відвідали, з благословення архієпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, відвідали древню святиню землі Волинської – Свято-Успенський Зимненський Святогірський монастир.

Отець Олександр та учні недільної школи помолились у Сявто-Успенському соборі монастиря, приклались до чудотворного Зимненського образу Пресвятої Богородиці, відвідали монастисрькі печери, де, як свідчать деякі історики, православні подвижники почали селитись ще в часи проникнення на наші землі Христової віри в часи святих Рівнаопостольних Кирила і Мефодія. А сам монастир був заснований після 1000 року хрестителем Русі – святим Рівноапостольним князем Володимиром, який і подарував заснованоій ним обителі образ Божої Матері, яким Константинопільський партіарх Миколай ІІ Хризоверг благословив шлюб князя Володимира із візантійською царівною Анною. Про все це змогли дізнатись вихованці недільної школи.

12193027 1039435962767236 760085090 o-1024x768

Вони також зустірлись із настоятельницею монастиря ігуменею Стефаною. Матушка Стефана радо зустріла прочан, пригостила дітлахів ватрушками, а також побажала Божого благословення їм, отцю Олександру і його дружині Наталії, побажала також щоб Матінка Божа завжди обергіала їх Своїм покровом.

Відвідали паломники таокж і місто Володимир-Волинський, де помолились у Свято-Успенському кафедральному соборі. Там їх зустрів та дав своє архіпастирське благословення архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Владика поадрував кожному з юних прочан примірник Євангелія для дітей.

Отож вихованці недільної школи при луцькому храмі Волинської ікони Божої Матері здійснили свою першу спільну паломницьку поїздку, яка принесла усім велику духовну радість та незабутні враження.

Джерело