Місіонерська робота серед нечуючих прихожан

Священик Волинської єпархії ієром. Ілля (Вишневський) та студент ВДС Михайло Антонюк взяли участь у ряді науково-практичних заходів духовно-просвітницької діяльності глухих і слабочуючих людей, приурочених до річниці заснування Київської православної общини нечуючих людей

Головне питання круглого стола: «Місіонерська робота серед нечуючих прихожан в українських православних общинах: задачі, проблеми, перспектива». Саме тому впродовж двох днів з 25 по 27 жовтня були проведені курси жестової мови для священнослужителів УПЦ. Заняття проходили недалеко від Київа, на спортивній базі, яку організував о. Іоасаф (Перетятько).

Заняття проходили у формі бесід, участь у яких брали як досвідчені знавці жестів, так і ті хто тільки цим питанням зацікавився. Адже на одній з бесід о. Георгій сказав такі слова, що: «метою нашого зібрання є не навчити мови жестів – дактилю, а зацікавити нас у вивченні.» Викладали не тільки київляни, а й перекладачі з Херсона і Львова. У всіх виникло зацікавлення до мови жестів і кожен сказав, що буде продовжувати удосконалювати свої навички у цій сфері. Виникали серйозні спори такі, як: чи починати роботу общину з участі в Божественній Літургії, чи потрібно спрощувати переклад на Богослужінні і так далі.

Все було дуже гарно організовано, тому всі присутні на цих зборах залишилися задоволені бесідами, і взагальному відпочинком на спортивній базі, і з новим інтузіазмом поверталися у свої міста.

  • 12143343_1686986971533619_1110117097625896478_n
  • PA260022
  • PA260023

Молодіжний відділ єпархії