Зі святом Вас, любі вчителі!

Золотавою осінню в кожну школу приходить світле учительське свято. Цьогоріч завітало воно і до недільної школи, що діє при Свято - Покровському кафедральному храмі міста Луцька

«…Якщо медикам ми ввіряємо наше здоров’я, то вихователям ввіряємо моральність і розум дітей наших, ввіряємо їхню душу, а разом з тим і майбутнє нашої вітчизни».
К. Д. Ушинський

Слово «вчитель» для кожного з нас наповнене особливим змістом. Для одних – це ласкаві очі та перші слова, для інших – вперше отримана двійка у щоденнику. Проте, в першу неділю жовтня усі ми згадуємо наших вчителів.
Професія «вчитель» – нелегка справа. Проте, всі ми пам’ятаємо своїх педагогів усе життя. Аби стати справжнім взірцем для дитини, вкласти у дитячу голівку знання, зацікавити та навчити – однієї освіти замало. Педагог повинен працювати за покликом серця. Вчитель недільної школи, окрім освіченості, повинен бути людиною високоморальною та церковною. Адже тут дітей вчать істиннам Православної віри, християнську етику та мораль, а також Святе Письмо. Тож справа ця дійсно відповідальна, і лише одним педагогічним досвідом – результату не досягнути.

Золотавою осінню в кожну школу приходить світле учительське свято. Цьогоріч завітало воно і до недільної школи, що діє при Свято - Покровському кафедральному храмі міста Луцька. В цей день подарунком для вчителів став святковий концерт, учасники якого у своїх піснеспівах ще раз нагадали усім присутнім про роль педагога в житті людини, а також висловили свою вдячність за невтомну учительську працю.

У вітальному слові до присутніх звернувся ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Рустик Капауз, який у своїй промові висловив теплі слова вдячності для присутніх педагогів. До привітань долучився і директор недільної школи при Свято-Покровському храмі - ієромонах Ілля (Вишневський).

«Вчительська доля мудрістю вкрита, Дзвенить вона сміхом дитячих сердець.(…)» «(…)Вчительська доля... Посріблені скроні...І щира молитва за учнів своїх» - такі слова пролунали у виконанні молодіжного хору «Покров», під керівництвом Ірини Борисівни Гайдучик. Вони ще раз нагадали нам, що вчитель – це мудрий друг і порадник, який вчить розпізнавати добро і зло, щирість і підступність, багатство душі і духовну убогість не просячи за це ніякої винагороди. А студенти ВДС у піснеспівах «У матері над хатою..» та «Сиві лежать заметілі..» не лише висловили свою вдячність педагогам, а й ще раз нагадали усім присутнім що найпершими і найважливішими наставниками у житті кожної людини є її батьки. Безпосередню участь у святі взяли і самі вихованці недільної школи. Вечір закінчився теплими, щирими словами подяки від дітей.

Тож перша неділя жовтня – хороший привід для кожного згадати своїх вчителів, і ще раз подякувати за те, що саме вчителі віддають всі сили, недосипають ночей, аби донести в молоді гарячі серця добре і вічне. Зі святом Вас, любі вчителі!

  • DSC_2985
  • DSC_2996
  • DSC_2998
  • DSC_3017
  • DSC_3052
  • DSC_3081
  • DSC_3087
  • DSC_3088

Молодіжний відділ єпархії