Православний дитячий табір ”Покров” 2015

Дитячий оздоровчий табір «Покров» організований протоієреєм Андрієм Яковлюком, проходив з 20 по 25 липня на березі озера Тросне, що знаходиться у Маневицькому районі. У цьому році табір зібрав понад 70 дітей з м.Ківерці та Ківерцівського району

Це була довгоочікувана подія для дітей, вожатих, волонтерів, які довго і ретельно готувалися до цього заходу. Важко передати словами всю палітру позитивних емоцій, які отримали учасники. Це і радість від спілкування з природою, Богом, це і захоплення від купання в озері, задоволення від можливості проявити себе в різних видах діяльності, подружитися, краще взнати один одного. І що найголовніше – діти відчували атмосферу любові, душевного спокою, захищеності – вони стали членами однієї великої дружньої родини.

Відпочинок у таборі розпочався тільки у вівторок. В цей день діти вирушили в Свято-Михайлівський храм, що в селі Карасин, за 5 км від табору на молитву. Богослужіння очолив голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ митрофорний протоієрей Валентин Марчук у співслужінні з благочинним Ківерцівського округу протоієреєм Олександром Кондратюком. Після молитви протоієрей Валентин Марчук привітав всіх з початком табору та передав благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.

Програма роботи табору «Покров» включала спортивні змагання, орієнтування, конкурси. Особлива увага приділялась духовному вихованню дітей. Священники проводили духовні бесіди, на яких у формі живого діалогу обговорювали різноманітні сторони християнського життя. Дітей вчили найважливішому – любити Бога, ближнього, не бути байдужим до проблем інших людей, поважати своїх батьків, піклуватися про тих, хто потребує допомоги і підтримки.

Щирою була молитва дітей до Бога: вони молилися вранці і ввечері, до та після трапези. Отець Андрій постійно наголошував, що молитва є невід’ємною частиною життя кожного православного християнина.

Слова вдячності хочеться висловити матушці Неонілі, яка невтомно трудилась, щоб смачно нагодувати усіх учасників. Авторські страви матушки, приготовлені на вогні, мали неповторно-вишуканий смак. Діти теж допомагали. Чергові мили посуд, старші хлопці рубали дрова, розпалювали вогонь.

Високий рівень готовності до виконання поставлених завдань, працелюбності, а головне – турботи і любові до дітей продемонстрували усі вожаті табору «Покров».

Дуже зворушливим був останній вечір – закриття табору. Всі зібрались біля багаття, де кожен загін показав свої творчі здібності і таланти. Діти ставили сценки, декламували, співали пісень. Були і нагороди: подяки і грамоти отримали всі, хто доклав моральних, фізичних і духовних сил, щоб табір пройшов якнайкраще.

Субота. Вранішня молитва. Після цього – від’їзд додому. Отець Андрій запитує: «Дітки, хочете додому?». Всі дружно кричать: «Ні!!!». Напевно, це було свідченням того, як гарно, наповнено і корисно провели діти цей час.
Надіємось, що діти й надалі будуть відвідувати Божий храм, та брати активну участь в житті православного табору “Покров”.

Фотоальбом

Джерело