1 червня- день захисту дітей. Святковий захід у місті Ківерці

Найкращий спосіб зробити дітей хорошими - це зробити їх щасливими.
О.Уальд

Останній день весни цього року став особливим, адже цього дня, в неділю 31 травня, православні християни святкують День Святої Трійці, а це переддень 1 червня – Міжнародного дня захисту дітей. Цей День спрямований на захист прав, життя і здоров'я дітей, їхнього соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку. Зазвичай у цей день проводяться різноманітні розважальні заходи, концерти, конкурси.

31 травня в парку м. Ківерці відбулося свято присвячене дітям. Організаторами дійства стали священики Свято-Миколаївського храму міста Ківерці та православна молодіжна К.Р.О.К. У ньому прийняли участь діти недільної школи м. Ківерці, смт. Цумань, села Карпилівка та представники молоді з міста Луцьк. Але найбільш чисельними учасниками стали місцеві дітки зі своїми батьками, які чи випадково, чи по оголошенню завітали у місцевий парк.

Поки готувалась естафета ( станційна гра), був концерт, де виступили молодіжний хор міста Ківерці, діти недільної школи та гості з Луцька. По завершенні концерту діти вишикувались взявшись за руки у символічне слово МИР та усі разом промовили молитву «Отче наш» й випустили в небо жовто-сині кульки.

І от настав час естафети. Діти були поділені на команди й кожна з них отримала своє ім’я, карту та завдання. Діти зі задоволенням виконували всі завдання й кожне викликало бурю емоцій. Також був майстер-клас з надувними балонами. З них робили квіти та тваринок.

Найбільшою несподіванкою стали клоуни, що завітали на наше свято. Діти разом з ними і малювали, і танцювали, і грали й усе це під веселу музику. Дуже помітно було чергу дітей, які стояли біля батуту та шнурової гойдалки. А ще цікаво було побачити розмальованих на обличчі дітей, адже на свято були запрошені майстри по боді-арту.
Дітвору стомлену від цікавих забав підкріпили морозивом.

З легкою втомою усі розійшлись, взявши з собою додому позитивні емоції. Висловлюємо подяку благочинному Ківерцівського округу протоієрею Олександру Кондратюку, міському голові Жгутову В.В, ієромонаху Іллі Вишневському священикам Михаїлу Кулакевичу та Олександру Шинкаруку. Особлива подяка отцю Андрію Яковлюку та дівчатам і хлопцям з К.Р.О.К.у. Надіємось, що таке дійство стане традицією й збиратиме з кожним роком все більше й більше дітей.

Просмотреть фотоальбом

Член ПМО К.Р.О.К. Вікторія Панасюк