Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт провів співбесіду із абітурієнтами ВДС

Розпочались, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфона, вступні іспити у ВДС

Варто зауважити, що належній підготовці абітурієнтів надається особливе значення адже у стінах семінарії її вихованці вивчають богословські дисципліни оволодіння якими неможливе без належного ознайомлення зі Святим Письмом, істинами Віри та Богослужінням. Але найголовінше – це щира віра цих юнаків, щирість їх поклику служити Православній Церкві у священному сані.

В часі іспитів відбулось і спілкування із абітурієнтами керуючого Волинською єпархією митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. Архієрей, в ході неформальної архіпастирської бесіди, із батьківською любов’ю, цікавився у хлопців їх життям та минулим, запитав що вплинуло на їх бажання служити Богу і Церкві у священному сані.

Також розповів владика і про своє життя, зокрема і про те, що сам він навчався духовній семінарії, а згодом служив на парафії у часи панування безбожництва, коли Церкву різними способами намагались знищити, витіснити із суспільного життя. Теперішні часи теж не прості, отож владика побажав юнакам бути твердими у нашій святій Православній вірі, берегти вірність канонічній Православній Церкві. Можливо, не всіх Господь сподобить у майбутньому Священства, хтось можливо, і не зможе вступити до семінарії цього року, обере згодом інший життєвий шлях. Але шлях слідування за Христом, шлях спасіння у Єдиній Святій Соборній і Апостольській Церкві має залишатись головним у житті, чого і побажав юнакам владика Ніфонт.

При нагоді, архієрей також перевіряв і знання абітурієнтів. Хлопці мали можливість продемонструвати владиці свою обізнаність зі Священною Історією Старого і Нового Заповітів, Богослужінням Православної Церкви, основами Православної Віри та Церковним співом, а також вміння вільно читати богослужбові книги церковно-слов’янською мовою.

Джерело