Православні сестри милосердя розпочали своє служіння у Волинській обласній клінічній лікарні

Однією із гарних традицій нашої Православної Церкви є існування інституту сестер милосердя, себто коли жінки несуть служіння ближнім у лікувальних закладах, або пораненим не тільки у госпіталях, але і як санітари, на полі бою

За час панування безбожництва у радянські часи, звісно таке служіння було неможливим, втім нині воно відроджується.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, у Луцьку, при храмі Всіх святих Землі Волинської розпочало свою діяльність православне сестринство. На разі це згромадження нараховує 13 жінок як молодих, так і вже старшого віку.

А з 14 липня, з благословення митрополита Ніфонта, ці жінки розпочали своє служіння у філіалі Волинської обласної клінічної лікарні у селі Боголюби. Організаційні моменти їх діяльності були обговорені під час зборів медперсоналу цього лікувального закладу, які відбулись ввечері 13 липня. Про напрямки роботи, під час зборів, клірик луцького храму ВСЗВ священик Андрій Нікітіч, який звершує богослужіння у каплиці на честь святих безсрібників Косьми і Даміана філіалу Волинської обласної клінічної лікарні у селі Боголюби Луцького району.

11695921 986492141394952 2698791059301842457 n

Священик розповів, що сестри милосердя нестимуть служіння у лікувальних закладах Луцька, зокрема допомагатимуть священикам, які звершують богослужіння у лікарняних храмах та каплицях. Вони дізнаватимуться про потреби хворих, повідомлятимуть про них священиків, які звершують богослужіння у лікарняних храмах та каплицях.Сестри милосердя доглядатимуть важкохворих, нестимуть патронажну службу і у реанімаційних відділеннях.

Заступник головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Микола Юрко, який керує філіалом лікарні у Боголюбах, та медперсонал висловили згоду на те, щоб у цьому медзакладі трудились сестри милосердя.
До слова, ці сестри милосердя, згідно домовленості із керівництвом лікарні, пройдуть навчання під керівництвом фахових медсестер, аби набути необхідних для їх служіння хворим знань, вмінь та навичок.

Джерело