Молодіжка К.Р.О.К. на мистецькій зустрічі.

Що таке мистецтво та чи можна прославити Бога через мистецтво?
Ці запитання змушують замислитись особливо підростаюче покоління… Щоб знайти відповідь, православна молодіжка К.Р.О.К. вирішила відвідати мистецький захід, який проходив у Волинській духовній семінарії і мав назву «Прославлення Бога через мистецтво»

Красу поетичного слова прагнула нам донести методист недільної школи Ніна Георгіївна, яка захопливо і з великою любовю розповідала про поезію та про Волинських письменників, зокрема про волинянку Людмилу Лежанську, котра несла важкий життєвий хрест, але Господь за те дав їй непересічний талант.

Христову притчу про талант театралізовано відобразили студенти другого курсу семінарії. Висновком, який зробив кожен присутній, стала думка про те, що Господь дає рівно стільки, скільки людина може вмістити, прийняти і водночас розібратися, що їй на благо, а що – на гріх. Бо і талант, як переконалися присутні під час дискусії, людина може використовувати як з метою прославлення Бога, так і навпаки.

Художниця Світлана Костукевич говорила про значення і роль в житті людини образотворчого мистецтва. Юрій Кльоц, котрий співає в архієрейському хорі, – про те, що музику, як і все інше потрібно сприймати як спосіб прославлення Господа. Звучав духовний спів у виконанні молодіжного хору “Покров” під керівництвом Ірини Гайдучик, учасники заходу читали власні вірші, а студент четвертого курсу Волинської духовної семінарії Павло Мельник, учасник всеукраїнського конкурсу читців поезії Тараса Шевченка, талановито прочитав гумореску Остапа Вишні.

Підсумком розмови стала думка, яку на початку мистецького заходу висловила Ніна Георгіївна: «Головне в житті людини – це молитва і праця, тоді не буде часу на дріб’язкове».

Я вважаю, що кожен знайшов відповідь на своє запитання.

  • _DSC8240
  • _DSC8246
  • _DSC8251
  • _DSC8253
  • _DSC8258 4BEEA70E

Просмотреть полный альбом

Член ПМО К.Р.О.К Галущак Яна