Паломницька поїздка до Києва

Всі діти світу мріють про настання літа, адже це пора веселих емоцій та цікавих вражень. Саме так розпочалось літо в учнів Липлянської школи-інтернату. Завдяки православному братсву ім. Ніколи Святоші дітвора мала змогу відвідати столицю України – Київ

Перший день поїздки розпочався о сьомій ранку. Усі були в тривожних передчуттях чогось незвіданого та таємничого. Вмостившись до комфортабельного автобуса ми відправились до нашої столиці. Як годиться православним діткам всі разом перед поїздкою помолились. Попросили у Господа, щоб нас охороняв під час подорожі. Дитячі очі, так і світились вогнем незвіданого та цікавого.

Першою зупинкою паломницької поїздки була найбільша святиня нашої країни Свято-Успенська Києво-Печерська лавра. Дітвора прослухала цікаву екскурсію, прогулялась на території монастиря. Дітворі найбільше сподобалось у пе ч ерах лаври, кожен з молитвою підходив до святих мощей. Просили здоров’я для свої рідних та МИРУ В УКРАЇНІ.

Далі нас чекала цікава екскурсія в самому серці України – майдані Незалежності, також прогулялись в Маріїнському парку.

З веселим настроєм, але втомленими ніжками ми поїхали до Покровського жіночого монастиря, де нас покормили смачною вечерею та п о ло жили спати. Ось так закінчився перший день нашої пригоди.
Ранок наступного дня розпочався з молитви на Літургії у Покровському монастирі. Підкріпившись духовно ми пішли на сніданок.

На дітвору чекав ще один сюрприз, а саме екскурсія у Національний ботанічний сад ім. Н.Н. Гришко. Також відвідали Свято-Іонівський чоловічий монастир та Афонське подвор’є.

Коли автобус перетнув кордон між Рівненською і Волинською областю діти з радості вигукували та плескали в долоні. Доїжаючи до Луцька ми прочитали молитву «Достойно єсть». Отець Ілля (Вишневський) подарував на пам’ять про поїздку православні молитослови.

Ось так активно і весело, а головне в молитві пройшли два Божі дні. Я думаю, що ця паломницька поїздка принесла багато користі для кожного паломника, укріпила віру і любов до свого православного краю.

  • P6080273
  • P6080289
  • P6080349
  • P6080362
  • P6080375
  • P6090393
  • P6090400

Молодіжний відділ єпархії