У ВДС відбулось вручення дипломів випускникам

З часу свого заснування у 1796 році Волинська духовна семінарія виплекала цілу плеяду пастирів, які вірно служили Православній Церкві. І у наш час промисел Божий приводить до стін цієї духовної школи юнаків, а часом і чоловіків віком вже більш старшого віку, які обрали шлях служіння Церкві у священному сані

5 червня дипломи бакалавра богослів’я отримали 45 цьогорічних випускники IV курсу ВДС. З них на стаціонарній формі навчання завершили 10 хлопців та 6 дівчат – випускниць регентського класу. 29 випускників завершили навчання у семінарії вже як студенти заочного сектору і 28 з них Господь сподобив отримати священний сан.

Розпочались урочистості зі спільної молитви у Свято-Покровському кафедральному храмі. Божественну Літургію, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, очолив ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз, якому співслужили викладачі та випускники у священному сані. Богослужіння співали чоловічий хор студентів ВДС та хор дівчат – випускниць регентського відділення. Після Літургії відбувся і Молебень до Божої Матері. У храмі молились батьки, рідні та близькі випускників.

«Волинська духовна семінарія за роки свого існування виплекала багато пастирів, які право правили і правлять слово Христової істини. І багатьох із вас, дорогі випускники Господь сподобив Священства, і хочеться побажати вам Божого благословення у вашому пастирському служінні. А іншим – знайти своє місце у житті, також не забуваючи того, чого ви навчились у нашій духовній школі. Хочеться подякувати і нашому владиці митрополиту Ніфонту за те, що він як люблячий батько, опікується нашою духовною школою. Ми помолились сьогодні до Матінки Божої, щоб Вона оберігала вас, і щоб ви перебували під Її чесним омофором», – сказав, звертаючись до випускників, ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз.

По завершенні Молебню було також виголошене Многоліття викладачам і випускникам ВДС.

Друга частина урочистостей – вручення дипломів, відбулась у семінарському храмі Святих рівноапостольних Мефодія і Кирила. До випускників звернулись зі словами вітань, а також спогадів про особливості їх семінарського життя і навчання упродовж проведених у стінах ВДС чотирьох років, ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз, секретар цього духовного навчального закладу протоієрей Олександр Кондратюк, проректори з виховної та наукової роботи протоієреї Георгій Шевчук та Олександр Богданов, а також проректор з навчальної роботи священик Роман Якубович.

Своєю чергою випускники зробили і подарунок для своєї духовної «альма-матер» – ікону святого апостола Фоми із часточкою його чесних мощей.

Отож, у житті вчорашніх семінаристів настав довгоочікуваний момент, коли вони отримали дипломи. «Здійснилась моя мрія, Господь сподобив мене стати священиком. Сьогоднішній день є і радісним і сумним для мене водночас. Сумним тому, що не знаю чи скоро зможу ще раз так побачити моїх друзів із якими разом вчився. А радісним – тому, що вже маю диплом про завершення навчання», – розповів у прес-службі Волинської єпархії випускник IV курсу ВДС священик Андрій Олексієвець, який нині трудиться на одній з парафій Кіровоградської єпархії.

«Ми щиро раді за нашого сина. Я хочу подякувати і владиці митрополиту Ніфонту, і викладачам за те, що вони гарно його навчали і виховували. І дуже приємно і трепетно було сьогодні молитись у цьому древньому Свято-Покровському кафедральному храмі, де наш син ніс послух паламаря», – ділиться мати випускника Лілія Олексієвець.

Наш час є складним, сучасність і політичні події ставлять багато викликів перед нашою Церквою. Але віриться, що Господь Іісус Христос– засновник Святої Православної Церкви, укріплятиме цих молодих душпастирів на їх шляху служіння на ниві Христовій, і допоможе їм впевнено вести ввірену їм паству шляхом спасіння.

  • 5xCn069Lokg
  • B3VAfberS5c
  • GbvEcP988xk
  • IPpRWVb8m-8
  • Jdz5p0E-8wQ
  • L6FqeyuzXqM
  • OTSGQcdR0zc
  • RpMBkZBgQvY
  • YAML52iABvw
  • bQtx9BSqeIg
  • cp-m2prsJVs
  • jI-AcufQRMY
  • rZemH_UKslc
  • tFyNsJvHfZw
  • x0lBffLXdvQ

Молодіжний віділ єпархії