Священнослужителі Волинської єпархії взяли участь у форумі з нагоди 75-річчя Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти

Цими днями Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти відзначає 75-ту річницю з часу свого заснування. З нагоди ювілею у цьому заклад відбувся форум «Освіта впродовж життя: регіональний досвід, вітчизняні досягнення, європейські перспективи»

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, участь у заході взяли ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз та викладач цього духовного навчального закладу протоієрей Вадим Лебідь.

На початку форуму його учасники хвилиною мовчання пом’янули українських воїнів, які віддали свої життя за незалежність і соборність України в зоні АТО.

Ректор ВІППО Петро Олешко виступив із доповіддю присвяченій історії післядипломної освіти Волині.

Після виступів науковців із словами вітань до працівників ВІППО звернулись заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець, голова Волинської обласної ради Валентин Вітер та луцький міський голова Микола Романюк.

У своєму вітальному слові, ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз зауважив: «Нам дуже приємно спостерігати за вашими досягненнями, за інноваціями, які ви вводите у практику. Особливо хочеться відмітити вашу співпрацю із нашими духовними навчальними закладами. І те приємно, що зараз у навчальних закладах впроваджуються предмети духовно-етичного спрямування. А коли ми, священослужителі, читаємо вам лекції з особливостей викладання цих предметів, то відчуваємо себе частиною вашого колективу».

Молодіжний відділ єпархії