Святкування Міжнародного Дня Мами у Свято-Хрестовоздвиженському храмі м. Луцька

У другу неділю травня, а цього року це припало на 10 травня, весь світ вшановує по-особливому маму, цей день називається Міжнародний День Мами

І саме цій події був присвячений святковий концерт, який підготувала православна молодь Свято-Хрестовоздвиженського храму, яка згуртована у дружню молодіжку “Іоанівська сім’я”, яка діє при храмі, духівником якої є клірик храму і голова місіонерського відділу Волинської єпархії УПЦ священик Роман Якубович. Готуючись до цього концерту кулька місяців активні молоді прихожани шукали, придумували, як провести цей захід, і дякуючи Богові вдалося втілити довгоочікувану мрію – провести Свято Мами!

Концерта програма свята була насичена різними номерами, сценками, діалогами мами із сином, піснями.

Розпочався концерт звичайно з молитви. Студенти Волинської духовної семінарії проспівали тричі “Христос Воскрес”, після чого до усіх присутніх з вітальним словом звернувся настоятель храму отець Миколай. Після вітального слова юні вихованці Іоанівської недільної школи разом із своєю вчителькою Шахновською Іриною розіграли сценку, в якій показали як дуже часто діти не поважають свою мам, і розповіли як потрібно шанобливо ставитися до своєї мами.

Далі на сцені лунали музичні вітання від Дарини і Анастасії Линник, Грищука Іоанна, який гарно виконав пісню “Мамина черешня”, дитячого хору нашого храму, регентом якого є Бондарук Марія, тріо мам: матушки Ірини Базюк, матушки Татьяни Мазурак та Наталії Рукина, сестер Анни та Анастасії Базюків студентів Волинської духовної семінарії, вихованців недільної школи, диякона Георгія Куницького і Іоанна Бондарука.

Зворушливо продекламував віршик про маму президент молодіжки Бондарук Сергій. Розіграли два діалоги: “Мамо чому?”, і “Розмова з мамою” Куницький Іов і Кушнір Ангеліна, в яких мама навчали сина як потрібно правильно прожити життя.

Зворушливу сценку “Молитва Матері”, розіграли студенти Волинської духовної семінарії. В сценці розповідалося як син виїхавши з села в місто, не разу не приїхав провідати свою маму в село. І коли почувши голос своєї совісті згадав про маму, і зустрівши товариша із села, став розпитувати як поживає мама. Друг передав синові листа від мами, яка дала другові з надією що він колись зустріне сина. Син не зумів прочитати сам листа, а це зробив його товариш, після почутого син розкаявся, і відчув мамині молитви, які мама весь час підносила до Бога за свого сина. після чого відразу поспішив до мами у село.

В кінці концерту активні учасниці молодіжки Анна та Анастасія Базюки виконали для усіх пісню “100% щастя вам”, після чого студенти проспівали усім Многі літа.

На завершення свята до усіх присутніх із словами вітань звернулися: настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму протоієрей Миколай Бондарук і голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук.

DSC 0139

Молодіжний відділ єпархії