Студенти ВДС прослухали лекцію про ораторське мистецтво і логопедію

Навчально-виховний процес у ВДС спрямований на різносторонній розвиток семінаристів, на виховання пастирів, які готові відповісти на різноманітні питання та виклики сучасності. Православний священик є в першу чергу духовним пастирем, тим хто звершує святі Таїнства та навчає вірних істин віри, проповідує Слово Боже

Разом із тим, саме до душпастиря часто звертаються люди за порадою з різних життєвих питань. У певних випадках саме слово священика та його порада спонукають прихожан до свідомішого ставлення до свого здоров’я, до різних аспектів не тільки духовного виховання, а просто догляду за дітьми. Священик повинен також вміти не тільки виголошувати проповіді, але і виступати публічно часом перед світською аудиторією, захищати істини Православної віри у спілкуванні із визнавцями інших світоглядних систем. Навіть лекція у навчальному закладі чи установі все ж відрізняється від класичної проповіді у храмі, отож без навичок того що прийнято називати ораторським мистецтвом тут не обійтись.

Отож з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, 24 березня лекцію студентам ВДС прочитав логопед та викладач Рожищенського коледжу ЛНУВ та БТ Людмила Ткачук. Темами лекції були: логопедія як наука, ораторське мистецтво та різниця між церковним та світським мовленням.

Стосовно логопедії, то Людмила Ткачук розповіла як правильно коригувати вимову дітей, коли слід звертатись до лікарів-логопедів, зокрема розповіла і про те, що при відчутті дефектів вимови, міри слід приймати чим раніше, слідкувати належить за вимовою дитини ще до досягнення нею 3-річного віку, щоб не дати дефектам «закріпитись».

Викладач ВДС священик Димитрій Теравський від імені ректора ВДС протоієрея Рустика Капауза та студентів цієї духовної школи подякував Людмилі Ткачук за цікаву і змістовну лекцію, яка викликала зацікавлення семінаристів.

  • IMG_2526
  • IMG_2533
  • IMG_2540

Молодіжний відділ єпархії