Православний волонтерський молодіжний рух "Омофор" - приєднуйся і ти

З благословення високопреосвященнішого митрополита Волинського і Луцького Ніфонта у місті Луцьку діє православний молодіжний волонтерський рух «Омофор»

Слово «Омофор» у перекладі з грецької мови означає «Покров».

Саме таку символічну назву ми обрали для нашого волонтерського руху, оскільки тут молодь з Божою допомогою намагається покрити своєю любов’ю нужденних.

Наша молодіжка утворилася восени 2013 року, і спочатку налічувала близько одного десятка молодих людей. Згодом до лав добровольців(«добровільно» – ось як з латині перекладається «волонтер») долучалося все більше бажаючих. На даний час існує 9 волонтерських груп, які співпрацюють з чималою кількістю закладів, установ, організацій. Зокрема, це реабілітаційний центр «Джерело життя», «Центр розвитку дитини», Реабілітаційний дитячий садочок, Луцький навчально-реабілітаційний центр та ін.

Ми допомагаємо особливим категоріям дітей (хворим на аутизм, з синдромом Дауна, сиротам, онкохворим, з вадами зору та слуху), а також людям похилого віку.

Оскільки діяльність нашої молодіжки різноманітна, кожен може проявити тут свої унікальні таланти і вміння, спробувати себе у різних ролях – помічника, вчителя, уважного і доброго друга. Крім того, учасники нашої організації можуть долучитися до загальної справи, обираючи діяльність за своїм фахом.

Додаткові напрямки нашої роботи:

- Молодіжні зібрання, бесіди зі священиком

- Богослужіння

- Екскурсії, паломництва

- Молодіжний хор

- Проведення свят, акцій та різноманітних заходів

- Знайомства та зустрічі з іншими молодіжами

Оскільки волонтерство передбачає взаємодію з нужденними, така діяльність є шансом вдосконалитись і водночас випробуванням характеру. Аби працювати з дітьми і людьми похилого віку, потрібні доброта, милосердя, терпіння, витримка і сила характеру. Та, звісно ж, любов до людей. І саме волонтерство допомагає кожному з нас виховати у собі такі якості.

Насправді, це так чудово – допомагати тим, хто того потребує. Хочете переконуватися у цьому частіше? Долучайтеся до нашої організації!

  • CHnV7cD6QvQ
  • H2RDMIs6bn4
  • JjELhnd3pmk
  • KWANlePPnBc
  • KWANlePPnBc1
  • KjH-bprjnw
  • POTMKhn6Xm0
  • hvfUMMzbzH4

Молодіжний відділ єпархії