Голова Синодального відділу у справах молоді вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона (Черепанов) провів зустріч із студентами ВДС

У рамках святкування Всесвітнього дня православної молоді, які 17 лютого з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, пройшли у Луцьку голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона (Черепанов) також поспілкувався із студентами Волинської духовної семінарії

Юнаки мали можливість задати владиці актуальні для майбутніх душпастирів питання, зокрема такі якими мають бути перші кроки молодого священика на парафії, як створити на приході православну молодіжку. Стосовно теми молодіжного служіння владика Іона зауважив, що молоді люди є більш вразливими ніж парафіяни більш старшого віку, отож священик повинен бути уважним і чуйним до них. «Молодь повинна відчути що ви її любите, готові допомогти. А щодо молодіжки – то почніть із тих молодих людей, які вже є у храмі – з хлопців-паламарів, хористів, просто тих хто постійно відвідує богослужіння. Запропонуйте проводити зустрічі, а вони потім можуть привести і своїх однолітків», – такі зокрема практичні поради дав владика семінаристам.

Цікавили студентів і різноманітні аспекти особистого духовного життя православного християнина, було навіть запитання про вирішення дилеми між подружнім життям і подвигом чернецтва.

Владика Іона також розповів про історію свого воцерковлення, яке відбулось у його студентські роки. Владика також розповів і про виникнення та розвиток православної молодіжки при Іонинському Свято-Троїцькому монастирі у Києві, намісником якого він є.

«Я щиро бажаю вам, браття, що усіх вас Господь сподобив Священства, і бажаю вам Божого благословення у служінні на ниві Христовій. І запам’ятайте ще одне, а ці слова свого духівника колись переказав один старець – «до служіння Літургії не можна «звикати», отож кожна Божественна Літургія, яку Господь сподобить вас служити повинна бути подією у вашому житті», – сказав також владика.

У свою чергу ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз подякував владиці Іоні за змістовну і цікаву бесіду із студентами цієї духовної школи.

  • DSC_0677
  • DSC_0680
  • DSC_0682

Джерело