Як студенти Волинської духовної семінарії цього року дарували радість До Дня Святого Миколая

Сміх…. Радість… Задоволення… Саме це відчували усі, без винятку, до кого у гості із місіонерськими виступами з нагоди Дня Святого Миколая приходили студенти Волинської духовної семінарії

Саме з благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ, Високопреосвященнішого митрополита Ніфонта, та під пильним керівництвом голови місіонерського відділу єпархії та проректора з навчальної роботи семінарії священика Романа Якубовича, молоді, але досить активні студенти та студентки ВДС готували цікаві, веселі, а головне змістовно-повчальні виступи. Розподілившись на три групи хлопці і дівчата, ще за довго до свята розпочали свої репетиції. У вільний від навчання час вони збиралися у класах і довго репетирували, щоб досягти бажаного результату, і тим самим принести радість і користь ближнім.

Було досягнуто бажаного результату. Дітки були сповненні радості і святкового настрою. Саме радість свята змогли передати студенти. І тому так приємно було чути вихованцям семінарії в кінці виступів слова вдячності від глядачів.

Варто зазначити, що виступи до Дня Святого Миколая студенти проводили не тільки в дитячих садочках і школах, а й в Будинку престарілих, в Луцькому слідчому ізоляторі, в Українському товаристві сліпих (УТОС) у Волинській області, в Обласній психіатричній лікарні. Саме в цих закладах люди потребують особливої уваги і підтримки від інших.

“За час існування семінарії, з благословення митрополита Ніфонта, щорічно проходять виступи До Дня Святого Миколая, за участю студентів ВДС, і тому кожний студент пам’ятає слова Спасителя: «Тож ідіть, і навчіть всі народи, хрестячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. (Мф., 28:19) і тому кожний хоче принести радість не лише дітям, але й усім православним християнам до Дня Святого Миколая. І саме тому я цьогоріч вирішив взяти участь в місіонерській групі, тим самим принести іскорку любові ближнім», – висловив своє враження студент 3-го курсу ВДС Зубко Ігор.

А своїми враженнями від виступів у соціальній мережі поділилася і вихованка 2-го класу регентського відділення ВДС Ольга Гірник, – “Ой хто хто Миколая любить”… Наші виступи*

А керівник місіонерських виступів священик Роман Якубович зауважив: “Саме такі місіонерські виступи і корисні семінаристам, адже під час них майбутні пастирі вже вчаться правильно спілкуватися з різними людьми, знаходити підхід у будь-якій життєвій ситуації.”

Саме так весело, енергійно, радісно пройшли цьогорічні виступи до Дня Святого Миколая, які принесли користь і студентам і глядачам.

  • 39tx8ejQPSs
  • DSCF42821
  • DSCF42831
  • DSCF42851
  • DSCN2488
  • DSC_05361
  • DSC_05951
  • WaBY60LFKcc1
  • aqUuwV-NwoQ
  • smPKuRmzisY

Координатор місіонерських виступів,

студент ВДС Приймак Назар